Zweetvrij de hele zomer door

Zweetvrij de hele zomer door

Eindelijk zweetvrij – Scarlett rapporteert over haar zweetklierbehandeling

 Hoe voelt het om te stoppen met zweten? Onze M1 Med Beauty-medewerker Scarlett durfde haar okselzweetklieren te behandelen met botulinetoxine!

Scarlett, was zweetklierbehandeling je eerste botoxbehandeling?

“Ja dat klopt! Toen ik bij M1 Med Beauty begon te werken, stelden mijn vrienden me steeds weer dezelfde vraag: ‘En? Heb je al iets gedaan? ‘Maar aangezien ik een echte fobie heb voor injecties, was esthetische behandeling in het verleden voor mij altijd ondenkbaar.”

Waarom heb je toch voor zweetklierbehandeling gekozen?

“Terwijl ik altijd best tevreden was met mijn uiterlijk, merkte ik dat ik tijdens mijn tijd bij M1 steeds meer begon te flirten met sommige behandelingen. Misschien een beetje botox voor rimpelpreventie? Of laat u liever de droom van een perfecte kaaklijn uitkomen? Beetje bij beetje leek het idee van behandeling met hyaluronzuur of botulinumtoxine niet meer zo absurd.

Dat de keuze uiteindelijk viel op zweetklierbehandeling was te wijten aan de snel stijgende temperaturen aan het begin van de zomer. Ik ben altijd iemand geweest die meer zweette dan hij leuk vond: na een bezoek aan de sportschool zag ik eruit alsof ik was gaan zwemmen. Als kind werd ik ook een tijdje gepest omdat ik altijd zweetvlekken op mijn schooluniform had. Dus toen het warmer werd en ik niet uit het zweet kon, dacht ik: misschien zou een zweetklierbehandeling met botulinetoxine voor mij geschikt zijn. ‘

Hoe ging het op de dag van uw behandeling?

‘Op de dag dat ik werd behandeld, was ik extreem nerveus. Gelukkig was de behandelende arts erg vriendelijk, geduldig en uiterst professioneel. Voor haar kon ik eenvoudig al mijn zorgen uitleggen, wat me enorm heeft geholpen. De dokter beantwoordde ook al mijn vragen gewetensvol, dus ik begon me steeds comfortabeler en veiliger te voelen. ”

Heeft de behandeling lang geduurd?


“Helemaal niet! Elke oksel duurde maar een paar minuten. De dokter werkte heel snel, nauwkeurig en vakkundig. In tien minuten was het allemaal voorbij. ‘

Hoe voelde je je na de behandeling?

 “De dag na de behandeling merkte ik een lichte zwelling op rond mijn oksels, maar afgezien daarvan merkte ik geen bijwerkingen op. Ik ben erg blij dat ik deze beslissing heb genomen en ben erg blij met het resultaat. Ik zweet niet alleen minder, ik heb ook niet meer de behoefte om op warme dagen van top te wisselen. “

Zou u de behandeling herhalen?

‘Eerlijk gezegd vraag ik me af waarom het zo lang heeft geduurd voordat ik deze behandeling kreeg. Als het resultaat binnen drie tot zes maanden verdwijnt, zal ik mijn oksels zeker weer laten behandelen. Ik kan nu genieten van de zomer – zonder zweet! ”

Bent u ook geïnteresseerd in een zweetklierbehandeling met botulinumtoxine? Onze ervaren M1-artsen adviseren u graag!