Volle lippen met hyaluronzuur – 5 feiten

5 dingen die iedereen moet weten over lipinjectie

Volle, gedefinieerde lippen zijn momenteel erg trendy! Maar geen enkel onderwerp brengt zelden zoveel mythen, meningsverschillen en paradoxen met zich mee als de lipinjectie. We leggen je uit welke 5 dingen iedereen echt moet weten over esthetische lipbehandeling.

1. Botox is de dood van hyaluron

Als de term lipinjectie wordt genoemd, duurt deze verklaring meestal niet lang: “Ik begrijp echt niet waarom alle botox in de lippen wordt geïnjecteerd!” – Nou, wij ook niet! Omdat, om precies te zijn, niemand Botox in de lippen injecteert. Het liposuctie-effect van hyaluronzuur is alleen geschikt voor lipinjectie. Hier is een kleine gids:
• Botulinumtoxine: verlamt de spieren en wordt daarom voornamelijk gebruikt om rimpels glad te strijken.
• Hyaluronzuur: heeft een opvullend effect en kan daarom worden gebruikt als “vulmiddel”.

2. Opblaasbare bootlippen worden met uitsterven bedreigd

We moeten toegeven: zogeheten opblaasbare bootlippen (immens volumineuze en ongedefinieerde lippen die op een opblaasboot lijken) zijn in het verleden vaker gezien. Prominente voorbeelden à la Chiara Ohoven waren geen uitzondering en vielen voor de opblaasbootvariant. Gelukkig ziet het er vandaag allemaal anders uit! Het doel van een lipinjectie is om de lippen meer volheid en definitie te geven, terwijl altijd de natuurlijke omstandigheden van de lipvorm behouden blijven.

Vooral voor de eerste lipinjectie raden onze M1-artsen over het algemeen aan om de lip te injecteren met een kleine hoeveelheid hyaluron en een gestage volumevorming te creëren over meerdere sessies. Dit zorgt ervoor dat de lippen niet onnodig worden belast en de natuurlijke textuur van de lippen behouden blijft. De stelling dat lipinjecties er altijd kunstmatig uitzien, is daarom ook ongeldig. In feite zijn de verschillen meestal erg subtiel.

3. Lipinjectie is ook mogelijk zonder verdovende crème

Voordat we het hebben over het iets minder aantrekkelijke onderwerp “pijn tijdens een lipinjectie”, willen we er natuurlijk op wijzen dat het gevoel van pijn van persoon tot persoon verschilt en slechts slecht gegeneraliseerd kan worden. Desalniettemin worden we ons er steeds meer van bewust dat veel van onze klanten het pijnniveau van een lipinjectie over het algemeen overschatten – zelfs als er geen extra verdovende zalf wordt aangebracht vóór de behandeling. Want wat velen niet weten: een lipinjectie vindt meestal altijd plaats onder verdoving! Dit komt door het hyaluronzuur zelf De meest voorkomende en hoogwaardige hyaluronzuren bevatten al lidocaïne – een lokaal anestheticum dat na de eerste punctie werkt en de lippen verdooft.

4. Een lipinjectie moet goed gepland zijn

Een lipinjectie is relatief pijnloos, snel en ongecompliceerd, maar deze injectie is ook een medische behandeling die enige organisatie vereist. Zodat de lipinjectie überhaupt kan plaatsvinden, naleving van deze aspecten is belangrijk:

• Gebruik geen antibiotica of laat 14 dagen voor de injectie een tandheelkundige behandeling uitvoeren.

• 14 dagen voor de behandeling geen infectie / verkoudheid / herpes, etc.

• 7 dagen voor de behandeling van pijnstillers met bloedverdunnende effecten zoals Onthoud je van aspirine.

Alle andere belangrijke gedragsregels vind je hier trouwens.

5. Hyaluronzuur gaat niet eeuwig mee

Ja het is waar. Het effect van een injectie met hyaluronzuur houdt enkele maanden aan, maar niet voor altijd. Er is echter geen reden om te wanhopen: degenen die regelmatig een injectie van de lippen uitvoeren, maken de opbouw van hyaluronzuur in de lippen mogelijk en verlengen daardoor de effectiviteit ervan. Zelfs een hoge drinkhoeveelheid heeft een positief effect op de houdbaarheid van hyaluronzuur en zorgt ervoor dat het zich volledig kan ontwikkelen.

Heeft u nog vragen? Onze M1-artsen adviseren u graag.