Zo lang duurt het genezingsproces na injecties

Ja, ik wil! De keuze voor een cosmetische behandeling moet altijd een bewuste keuze zijn. Want ook al zijn het minimaal invasieve behandelingen, er zijn toch een aantal zaken waar je van tevoren rekening mee moet houden. Een dag voor je eigen bruiloft langskomen voor een behandeling is bijvoorbeeld niet echt een goed idee, toch? Wij vertellen je wat de beste tijd voor een filler- of botoxbehandeling is.

Neem de tijd! Wachttijd na een behandeling met hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een wonderproduct. Niet alleen voor je huid, maar ook voor een fillerbehandeling biedt het een perfecte uitkomst. Het resultaat is direct na de behandeling te zien. Maar let wel op: enkele uren na de behandeling kunnen er kleine bijwerkingen optreden in de vorm van zwelling en kleine blauwe plekken. Daarom adviseren onze artsen een periode van minstens twee weken tussen de injectie en een belangrijke geplande gebeurtenis. Ook goed om te weten: na de behandeling is het goed om de intensieve zon gedurende minstens een week te vermijden. Het is dan ook geen goed idee om een fillerbehandeling kort voor je vakantie te plannen.

Geen paniek! Wachttijd na een botoxbehandeling

Je komt net thuis na een botoxbehandeling, maar je rimpels zijn niet weg? Is de behandeling niet goed gegaan? Heb ik niet genoeg botox gehad? Nee, dat is waarschijnlijk niet het geval. Om de botulinetoxine zijn werk te laten doen, moet je minstens twee weken wachten voordat je het resultaat ziet. Deze regel geldt overigens niet alleen voor rimpelbehandelingen met botox, maar ook alle andere behandelingen die met botox kunnen worden uitgevoerd, zoals facial slimming of een behandeling tegen overmatig zweten. De moraal van het verhaal: wil je zorgen voor een perfecte verschijning op een gepland evenement, zorg dan dat je je botoxbehandeling minimaal twee weken eerder plant.

Planning is belangrijk

Ook al zijn behandelingen met botulinetoxine of hyaluronzuur slechts minimaal invasieve ingrepen, we mogen niet vergeten dat het toch om een medische ingreep gaat. Cosmetische behandelingen moeten daarom altijd met de nodige voorzichtigheid en zeker niet met haast worden uitgevoerd. Onze artsen zullen je in een persoonlijk consult uitvoerig informeren over de gewenste behandeling en samen met jou bepalen wanneer deze het beste kan plaatsvinden.