Haal het beste uit je lip fillers

We kennen het gevoel allemaal; direct na een behandeling zien je lippen er fantastisch uit. Ze zijn precies zoals je ze wilde hebben. Maar na een paar dagen begint de zwelling af te nemen… Omdat je aan je nieuwe lippen met zwelling gewend bent, kun je het idee hebben dat er niks meer van de filler over is nadat de zwelling is afgenomen. Dit is echter niet het geval.

Zoals je ongetwijfeld al vaker voorbij hebt zien komen: hyaluronzuur is een stofje dat van nature al in ons lichaam voorkomt. Hier heeft het een soort van wateropslagfunctie en voorziet het de huid van elasticiteit, veerkracht en volume. Als het hyaluronzuur in de lippen wordt geïnjecteerd, vervult het daar hetzelfde doel. De lippen worden voller en de huid soepeler en elastischer. Helaas is het effect van hyaluronzuur slechts tijdelijk omdat deze stof voortdurend door het lichaam wordt afgebroken. Maar geen reden tot paniek! Met de volgende 3 tips beïnvloed je niet alleen het resultaat, maar ook de duurzaamheid van de filler.

1. Raak je lippen na de behandeling niet aan

De gouden regel na een lip filler behandeling: handen eraf! In het ergste geval kunnen de bacteriën op de vingers ontstekingen en infecties veroorzaken die een negatieve invloed hebben op het resultaat. Ook raden we aan om na de behandeling lippenbalsems en verzorgingsproducten voor minstens 24 uur te vermijden.

2. Water is je beste vriend

Een van de grootste voordelen van hyaluronzuur: het bindt water! Als je lip fillers hebt betekent dit dat het hyaluronzuur het beste tot zijn recht komt als het veel water heeft om te binden. Na de behandeling is het belangrijk dat je dagelijks 2 tot 3 liter water drinkt. Zo kun je je verheugen op volle lippen voor een langere termijn!

3. Soms heb je gewoon wat meer nodig

Een filler op basis van hyaluronzuur is en blijft een tijdelijke filler. Om de werking te verlengen is er altijd een vervolgbehandeling nodig. Dit stimuleert de vorming van nieuw bindweefsel in de lippen, waardoor de afbraak van het hyaluronzuur langzamer gaat. Het beste is om het volume langzaam op te bouwen; je zult zien dat de filler na een aantal behandelingen langer blijft zitten dan bij de eerste behandeling.