Nazorginstructies na een behandeling met een spierontspanner

Om het beste uit je resultaat te halen is het belangrijk dat je je aan de instructies vóór de behandeling houdt, maar ook de nazorginstructies zijn van vitaal belang om het resultaat te bereiken waar jij blij mee bent. Na een behandeling zullen onze artsen je de nazorginstructies stap voor stap uitleggen. Wij hebben hier de belangrijkste punten samengevat om je geheugen even op te frissen.

Rechte houding
Na een behandeling met een spierontspanner is het belangrijk dat je jouw hoofd rechtop houdt voor minstens 4 uur na de behandeling. Je mag dus 4 uur na de behandeling niet gaan liggen. Na de injectie verspeidt de spierontspanner zich door de spier en blokkeert de signalen van de zenuwen naar de spier. Dit zorgt ervoor dat de spier ontspant, waardoor rimpels niet meer gevormd kunnen worden. Doordat de spierontspanner de tijd nodig heeft om zich door de spier te verspreiden, zorgt een rechte houding en geen druk uitoefenen op de injectieplaats ervoor dat het product in het doelgebied blijft en zich niet verspreid naar andere spieren.

Vermijd gezichtsbehandelingen
Hoewel het frustrerend kan zijn om je huidverzorgingsroutine te moeten doorbreken, is het belangrijk om je huid de tijd te geven zich aan te passen aan het spierverslappende middel en het zijn rimpel verminderende werk te laten doen. Elke intense massage rond de behandelde spier kan de spierontspanner naar een andere spier verplaatsen en zo de gewenste resultaten verminderen. Het is belangrijk dat je je minstens twee weken na de behandeling onthoudt van een gezichtsbehandeling en gezichtsmassages.

Niet sporten
Na een behandeling met een spierontspanner raden wij aan om sporten minstens voor 48 uur te vermijden. Wanneer je sport wordt de bloedcirculatie in het lichaam gestimuleerd. De spierontspanner heeft even nodig om in te werken, maar door een verhoogde doorbloeding is de kans groot dat de stof gelijk weer wordt afgevoerd. Zelfs minder inspannende vormen van lichaamsbeweging, zoals yoga, kunnen de bloedcirculatie verhogen. Wacht daarom minstens 48 uur na de behandeling voordat je weer gaat sporten.

Vermijd de zon/warmte
De zonnebank, sauna’s en zelfs buiten zitten in de volle zon zijn allemaal een no go na een behandeling met spierverslappers. Als de huid warmer wordt verhoogd, net als tijdens het sporten, de bloedcirculatie. Hierdoor kan het product zich verschuiven naar andere omliggende spieren, waardoor het effect verminderd. Wij raden je aan om minstens een week te wachten met de eerdergenoemde activiteiten. Draag in de tussen tijd een hoed en zonnebrand met factor 50 om je tegen de hitte te beschermen.