Zo lang duurt het genezingsproces na injecties

Altijd met geduld!

Ja, ik wil! De wandeling naar de schoonheidsdok moet altijd een bewuste zijn. Want zelfs als het gaat om schoonheidsbehandelingen, zijn er van tevoren een paar dingen die u moet overwegen. Niemand zou tenslotte vlak voor hun bruiloft opdagen voor lipinjecties – of toch? We onthullen wanneer de beste tijd voor een injectie is!

Neem je tijd! Wachttijd na behandelingen met hyaluronzuur

Hyaluron is geweldig! Je injecteert het en schiet – het resultaat is al zichtbaar! Maar wees voorzichtig: zelfs als het resultaat direct na de behandeling met hyaluronzuur te zien is, kunnen er enkele uren na de behandeling kleine bijwerkingen optreden in de vorm van hematomen, blauwe plekken of zwelling. Om deze reden adviseren onze M1-artsen dat er een periode van minimaal twee weken is tussen de hyaluronbehandeling en het geplande evenement. Ook goed om te weten: na de behandeling moet intensieve zon minimaal een week vermeden worden! Het is daarom geen goed idee om kort voor de vakantie te komen opdagen voor een injectie.

Geen paniek! Wachttijd na botox-behandelingen

Je was net bij de botoxbehandeling en nog steeds zijn de rimpels er nog?!? Een duidelijk geval van mislukking – of niet? NEE. Het duurt meestal minstens twee weken voordat het botulinumtoxine volledig werkt. Overigens heeft deze regeling niet alleen invloed op de behandeling van de voorhoofdsrimpels, maar kan deze ook worden toegepast op alle met Botox behandelde gebieden. Als de huid na de botoxbehandeling niet direct verandert in die van een babyzachte billen, is dat heel normaal. De moraal van het verhaal: als u de perfecte uitstraling wilt hebben tijdens een gepland evenement, moet u ten minste twee weken voor het grote evenement een botoxbehandeling ondergaan.

Planning is het allerbelangrijkste

Zelfs als behandelingen met botulinumtoxine of hyaluron slechts minimaal invasieve interventies zijn, mag niet worden vergeten dat dit toch interventies in uw eigen lichaam zijn. Esthetische behandelingen moeten daarom altijd zorgvuldig en nooit overhaast worden gedaan. Onze M1-artsen zullen u in een persoonlijk consult in detail uitleggen over de gewenste behandeling en samen met u bepalen wanneer deze idealiter zou moeten plaatsvinden.