Wie had dat gedacht? Deze 3 dingen veroorzaken rimpels

Blog: Wie had dat gedacht? Deze 3 dingen veroorzaken rimpels

Verbaas je gegarandeerd. Breek met deze gewoontes om er blijvend jong uit te zien
Ze voelen erger aan dan een horrorfilm: kleine rimpels die van de ene dag op de andere lijken te komen, om nooit meer weg te gaan. Natuurlijk ontstaan rimpels niet van de ene dag op de andere, ook al zien we dat zo. Het proces van rimpelvorming is vrij lang en duurt soms jaren. Maar waarom worden sommigen eerder verrast door de getekende kwelduivels in het gezicht, de hals of het decolleté dan anderen? Genen, uitwendige levensomstandigheden en voeding spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van rimpels. Maar ook alledaagse dingen die we nooit met het woord rimpels zouden associëren, kunnen de vorming van rimpels in de hand werken en bijdragen tot een ouder uiterlijk. Wil je meer weten? We vertellen het u graag!

Sweet dreams? dacht het niet: slaapmaskers als oorzaak van oogrimpels
De huid rond de ogen is bijzonder kwetsbaar en moet strikt worden beschermd tegen te veel externe invloeden in de vorm van knijpen, wrijven of trekken. Slaapmaskers die strak rond het oog zitten, kunnen in dit opzicht een negatief effect hebben op de huid en haar irriteren. Deze irritatie kan op haar beurt leiden tot de afbraak van collageen en uiteindelijk tot vroegtijdige rimpelvorming.

Wat kun je er aan doen? Als u een slaapmasker draagt in bed, zorg er dan voor dat het zo los mogelijk zit om te voorkomen dat de huid tijdens de nacht wordt uitgerekt. Kies bij het kiezen van een slaapmasker ook zachte materialen zoals zijde die minder wrijving veroorzaken. Nog een voorzorgsmaatregel: was het slaapmasker regelmatig om de ophoping van door crèmes en zweet veroorzaakte bacteriën te voorkomen en zo ook het ontstaan van ontstekingen en irritaties tegen te gaan.

Rimpels op het decolleté door een sportbeha?!
Dat is waarschijnlijk een slechte grap nu, is het niet? Helaas niet! Ook al staat de sportbeha in de eerste plaats voor functionaliteit tijdens het sporten, toch kunnen we de rimpelvormende eigenschappen ervan niet zomaar negeren. Veel sportbeha’s zitten immers erg strak en knijpen in de borsten om ze te beschermen tijdens het sporten. Maar vooral voor de vrouwenhuid, die al dunner en minder elastisch is geworden, is dit “knijpen” fataal. Immers, wat ooit als een accordeon was samengedrukt, zal op den duur niet zomaar weer in zijn oude vorm terugveren. Dus als je je volgende sportbeha koopt, zorg er dan voor dat hij goed past en gebruik vocht inbrengende crèmes om je huid meer elasticiteit te geven als je hem draagt.

Helemaal niet slim – smartphones geven rimpels in de nek
Op je smartphone kijken – voor velen de eerste activiteit direct na het wakker worden. Maar waarom moet je in de toekomst zeker opletten hoe je je telefoon vasthoudt? Als u vaak naar beneden kijkt, riskeert u een versnelde rimpelvorming in de hals! Dit komt omdat de gebogen hoofdhouding er vaak voor zorgt dat de dunne huid van uw hals kromt, waardoor de horizontale rimpels dieper worden. Dus als u de volgende keer uw mobiele telefoon pakt, houd hem dan zo hoog mogelijk, zodat de huid in uw nek niet hoeft te buigen.