3 veel voorkomende mythes over hyaluronzuur

blog: Goed of fout - 3 mythes over hyaluronzuur

Wondermiddel hyaluronzuur – de onverbloemde waarheid
Hyaluronzuur lijkt tegenwoordig populairder dan ooit. Vooral de laatste jaren heeft de filler een echte opkomst gekend. De toenemende populariteit van hyaluronzuurbehandelingen heeft echter ook zijn keerzijden. Vrijwel geen enkele andere werkzame stof gaat gepaard met zo’n hoeveelheid mythen als het wondermiddel van de esthetische geneeskunde. Wij leggen uit wat er werkelijk achter het vulmiddel schuilgaat en onthullen welke mythes u gerust vaarwel kunt zeggen.

Mythe #1: Hyaluronzuur blijft voor altijd
Eens hyaluronzuur in het lichaam, altijd hyaluronzuur in het lichaam. Veel mensen schrikken terug voor een hyaluronbehandeling omdat ze bang zijn dat het een permanent resultaat oplevert. In feite is de doeltreffendheid van hyaluron in onze huid beperkt. In de regel duurt het opvullende effect van hyaluron ongeveer drie tot zes maanden, omdat het voortdurend door ons lichaam wordt afgebroken. Het opbouwen van de hyaluron over meerdere sessies kan echter de effectiviteit verlengen, wat leidt tot langduriger, maar niet permanente resultaten.

Mythe #2: Hyaluronzuur werkt alleen als het uit een spuit komt
Veel mensen maken al regelmatig gebruik van hyaluroninjecties en genieten van de effecten van het vulmiddel. Crèmes die verrijkt zijn met hyaluronzuur kunnen echter ook tot geweldige resultaten op de huid leiden. De korte-keten hyaluronzuurmoleculen in crèmes, die ook leiden tot de vorming van vochtdepots in de huid, zorgen ervoor dat de huid er voller uitziet en een gelijkmatiger en gladder huidtextuur krijgt.

Mythe #3: Hyaluron kan alleen worden gebruikt om rimpels glad te strijken
Wanneer het sleutelwoord hyaluron wordt genoemd, denken veel mensen in de eerste plaats aan het gladstrijken van rimpels. De rimpelverzachtende werking van de vuller is bewezen en wordt regelmatig gebruikt om ongewenste rimpels in het gezicht op te vullen. Wat veel mensen echter niet weten: Hyaluronzuur heeft soms een zeer sterk liftend vermogen en kan, naast het opvullen van rimpels, ook worden gebruikt om het gezicht te contouren of het volume van de lippen te vergroten.

Wilt u ook een hyaluron injectie? Onze ervaren M1-artsen geven u graag advies.