All eyes on eyes – Voordelen van een ooglid correctie

Blog: All eyes on eyes - Voordelen van een ooglid correctie

Ooglidcorrectie: wanneer hangende oogleden een probleem worden
Een correctie van het bovenste ooglid is een zeer populaire ingreep voor zowel vrouwen als mannen om het gebied rond de ogen te ontdoen van hangende oogleden. De ingreep kan zowel om esthetische als om medische redenen worden uitgevoerd. Wij leggen de voordelen van een ooglidcorrectie voor u uit.

Vaarwel hangende oogleden: een ooglidcorrectie bevrijdt u van hangende oogleden.
Hangende oogleden ontstaan vaak in de loop van het verouderingsproces, maar ze kunnen ook genetisch bepaald zijn. Getroffen mensen die last hebben van hangende oogleden, hebben vaak last van een vermoeid en lusteloos uiterlijk, wat de hangende oogleden meestal veroorzaken. In gevallen van ernstig overhangende oogleden kunnen er, naast de esthetische aspecten, ook medische redenen zijn voor een ooglidcorrectie. Als de oogleden te veel hangen, leiden ze tot een onaangenaam gevoel van druk op de ogen en beperken ze het gezichtsveld aanzienlijk.

Met behulp van een ooglidcorrectie kunnen de hangende stukjes huid snel en relatief ongecompliceerd worden verwijderd en op lange termijn leiden tot een meer open blik en een algeheel jonger uiterlijk.

Gebruikelijke chirurgische methode: De ooglidlift is een van de meest uitgevoerde operaties.
De esthetische ingreep aan de bovenste oogleden wordt in feite als zeer routineus beschouwd vanwege de grote vraag. Gewoonlijk wordt de ooglidcorrectie poliklinisch en onder plaatselijke verdoving uitgevoerd; in de meeste gevallen is narcose niet nodig. Het doel van de operatie is de overtollige huid van het bovenste ooglid te verwijderen via een dunne snede langs de oogplooi. In het geval van zeer hangende plooien worden meestal ook overtollige spieren en vetweefsel verwijderd. Aangezien het litteken direct in de ooglidplooi wordt geplaatst, blijven er na de ingreep geen merkbare littekens achter. De procedure duurt ongeveer 30 tot 45 minuten, en het hele genezingsproces duurt ongeveer vier weken.

Verbetering van de kwaliteit van leven met een ooglidcorrectie
Veel vrouwen en mannen die kiezen voor een ooglidcorrectie, bevrijden zichzelf van het voortdurende gevoel van druk dat de hangende oogleden op hun ogen uitoefenen en melden vaak een echt gevoel van bevrijding na de operatie. Een ooglidcorrectie kan ook de asymmetrie van de ogen corrigeren, wat resulteert in een harmonieuzer totaalbeeld. Aangezien het genezingsproces na de correctie relatief snel verloopt, kunnen patiënten na de ooglidcorrectie hun dagelijkse leven weer oppakken zonder lange hersteltijd of beperkingen.

Wilt u meer informatie over een ooglidcorrectie? Onze ervaren M1-specialisten geven u graag advies. Maak nu een afspraak.