WENKBRAUW-TIJD! WENKBRAUWLIFT MET BOTULINE TOXINE

WENKBRAUW-TIJD! WENKBRAUWLIFT

Waarom een wenkbrauwlift je gezicht jaren jonger kan laten lijken.
In het verleden werden zij stiefmoederlijk behandeld of onherkenbaar geplukt – vandaag worden zij meer dan ooit gekoesterd en verzorgd. We hebben het over wenkbrauwen! Wat voor de leek slechts harige onruststokers boven de ogen zijn, is voor de kenner zoiets als de lijst van een schilderij. En terecht. Want als de wenkbrauwen te laag zijn of hangen, beïnvloedt dat de hele gezichtsuitdrukking.

BAD BROW DAY
De wereld van de wenkbrauwen is fascinerend en veelzijdig! Omdat wenkbrauwen niet langer gewoon wenkbrauwen zijn. Tegenwoordig maken we onderscheid tussen volle, dunne, borstelige, hoekige, gebogen, rechte, ronde en ingevallen wenkbrauwen. Voor veel mensen zijn die laatste een anathema. Terwijl een hoge en mooi gebogen wenkbrauw het gezicht een alerte, vriendelijke en jeugdige uitstraling geeft, hebben ingevallen wenkbrauwen de neiging een vermoeide, droevige en zelfs norse gelaatsuitdrukking op te roepen. Bovendien zijn ingevallen wenkbrauwen in veel gevallen niet alleen een puur esthetisch probleem. Als de wenkbrauwen te veel hangen, kunnen ze een onaangename druk uitoefenen op de ogen en het gezichtsveld beperken.

BROUWEN
Dus wat kan er worden gedaan om het oog van de extra last te verlossen? Of het nu gaat om een oneffenheid of een medisch probleem, een klassieke Botuline toxine wenkbrauwlift kan een snelle oplossing bieden en u in een mum van tijd een frissere uitstraling geven. In de esthetische geneeskunde wordt een Botuline toxine-lift beschouwd als een kleine ingreep zonder downtime, maar met een groot effect. Om de wenkbrauwen te liften, wordt Botuline toxinerechtstreeks in de spieren geïnjecteerd die verantwoordelijk zijn voor het zakken van de wenkbrauwen, waardoor ze ontspannen. Wat paradoxaal klinkt, werkt eigenlijk! Want door de spieren die verantwoordelijk zijn voor het zakken te ontspannen, wordt de trekkracht van de voorhoofdsspieren vergroot, zodat de wenkbrauwen naar boven worden getrokken en het gewenste liftende effect optreedt.

De wenkbrauwen kunnen enkele millimeters gelift worden. Zelfs sterke asymmetrieën kunnen goed in evenwicht worden gebracht door een wenkbrauwlift. Een groot voordeel van liften met Botuline toxine: de behandeling duurt maar een paar minuten en er is geen downtime. Het duurt meestal tot twee weken voor het volledige effect optreedt.

DE DAG NA DE WENKBRAUWLIFT
Geringe bijwerkingen in de vorm van roodheid, rode vlekken en blauwe plekken zijn normaal na de procedure. Deze zullen echter binnen twee dagen na de behandeling verdwijnen. Het is echter belangrijk het hoofd gedurende ten minste vier uur na de behandeling rechtop te houden. Het aanbrengen van make-up moet ook worden vermeden op de dag van de behandeling. Bovendien zijn sauna’s, solariums en intensief zonnebaden gedurende ten minste één week na de behandeling taboe.

Heeft u ook last van ingevallen wenkbrauwen? Onze ervaren M1-artsen geven u graag individueel advies tijdens een gratis consult.