HYALURONZUUR: EEN WONDERMIDDEL VOOR EEN MOOIE HUID!

Wondermiddel hyaluronzuur

Wondermiddel hyaluronzuur
Hyaluronzuur wordt beschouwd als een echt wondermiddel als het gaat om een rimpelvrije, stevige huid. Geen wonder dat Hollywoodsterren zweren bij het actieve bestanddeel. Het toepassingsgebied strekt zich uit van crèmes, gels, serums, speciale hyalurondranken tot injecties. Het resultaat? De huid ziet er voller, stralender en ook gladder uit dankzij het plumping effect.

Wat is hyaluron?
Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt en wordt aangetroffen in de huid, gewrichten, botten en tussenwervelschijven. Hier neemt hyaluron de rol aan van een natuurlijk vulmiddel. De werkzame stof bindt water en ondersteunt zo het celweefsel van het lichaam, dempt weefsel en vult ontstane leemten op. Het lichaamseigen hyaluronzuur neemt echter af met de leeftijd. Als gevolg daarvan verliest het bindweefsel zijn veerkracht en elasticiteit, zodat er kleinere rimpels ontstaan. Dit is waar esthetische geneeskunde om de hoek komt kijken. Speciale crèmes, serums of injecties met hyaluronzuur kunnen ervoor zorgen dat de aangetaste huidgebieden weer voller worden.

Hyaluronzuur thuis
Hyaluronzuur wordt niet alleen in het lichaam aangetroffen, maar kan ook synthetisch worden aangemaakt. Synthetisch hyaluronzuur wordt bijvoorbeeld gebruikt in de geneeskunde of in de cosmetische huidverzorging. Het actieve bestanddeel wordt vaak aangetroffen in anti-verouderingsproducten en vochtinbrengende crèmes (www.m1-select.de). De huidverzorgingsproducten worden rechtstreeks op het gezicht aangebracht, waar ze tot in de bovenste huidlagen kunnen doordringen en de huid gladder en elastischer helpen maken.

Hyaluronzuur injecties
Crèmes, gels en serums werken vooral in de bovenste lagen van de huid. Als u de diepere lagen van de huid wilt bereiken, kunt u kiezen voor injecties met hyaluronzuur. Hyaluronzuur wordt door een ervaren arts van M1 rechtstreeks in de rimpels geïnjecteerd, waardoor het weefsel onmiddellijk wordt opgevuld. Het plumping effect van hyaluronzuur is echter niet alleen geschikt voor het minimaliseren van rimpels, maar onder andere ook voor het injecteren in de lippen, een rijtuigopstapeling of voor het bestrijden van donkere kringen onder de ogen. Afhankelijk van de behoefte en het huidoppervlak wordt tijdens een behandeling tussen 0,5 ml en 3 ml hyaluron gebruikt. Een groot voordeel van de hyaluronbehandeling: Onmiddellijk na de injectie is er al een effect merkbaar!

Net als het lichaamseigen hyaluronzuur wordt ook de synthetische werkzame stof na enige tijd door het lichaam afgebroken. Om een langdurig effect te bereiken, moet de behandeling regelmatig worden uitgevoerd.

Wilt u meer weten over hyaluronzuur injecties? Onze gespecialiseerde M1-artsen geven u graag advies in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek.