Wat veroorzaakt lachrimpels en hoe kom je ervan af

Blog: Lachen zonder schaamte - bye bye lachrimpels

Lachen? Ja, graag. Lach lijnen? Nee, dank je.
Een mooie glimlach zegt meer dan duizend woorden. Mensen die veel en graag lachen, zien wij als uiterst sympathiek en charmant. Maar naarmate we ouder worden, kan zelfs de mooiste glimlach snel vervagen door de diepe rimpels die zich vormen rond de ogen, neus en mond. Immers, hoe mooi een lach ook kan zijn, de huid, die altijd wordt uitgerekt wanneer je lacht, reageert na verloop van tijd met steeds duidelijker zichtbare rimpels in het gezicht. Wij leggen uit welke soorten lachrimpels er bestaan en welke behandelingsmogelijkheden er zijn om ze weer te laten verdwijnen.

Bye bye kraaienpootjes
Lachrimpels rond de ogen worden door velen als uiterst sympathiek beschouwd en worden geassocieerd met een opgewekt humeur. Dit geldt echter meestal alleen voor fijne lachrimpels. Zodra de fijne lijntjes veranderen in diepe kraaienpootjes, kan de eens zo sympathieke glimlach er treurig uit gaan zien.

Wie afscheid wil nemen van de diepe lachrimpels rond de ogen, kan dat doen met behulp van een behandeling met spierverslappers. De rimpel verminderende werkstof wordt aan de zijkant van de oogcontour geïnjecteerd en zorgt binnen 2 weken voor een gladdere en jongere glimlach.

Bye bye nasolabiale plooien
Nasolabiale plooien worden beschouwd als een van de meest voorkomende en tegelijkertijd meest impopulaire vormen van rimpels. De reden hiervoor is de norse gelaatsuitdrukking die de langgerekte rimpels, die zich van de neus tot de mond uitstrekken, vaak veroorzaken. Vooral zeer diepe nasolabiale plooien doen het gelaat er veel ouder uitzien dan het is en worden door de betrokkenen als zeer storend ervaren.

Er is echter geen reden om te wanhopen! Zelfs zeer diepe nasolabiale plooien kunnen uitstekend worden gladgestreken! Het wonderproduct dat zelfs zeer uitgesproken nasolabiale plooien voller maakt, is hyaluronzuur. Dit wordt bij de behandeling van nasolabiale plooien precies in het neus-mondgebied geïnjecteerd, zodat de plooien van binnenuit worden gelift en gladgestreken.

Tot ziens marionet rimpels
Wat zijn marionetlijnen? Marionetlijnen lopen van de mondhoek tot de onderrand van de kin of zelfs de onderkaak en zijn bij velen ook bekend als Merkellijnen. Het gaat meestal om oudere vrouwen, die rimpels meestal zien als een esthetische tekortkoming die hen droevig of zelfs humeurig doen lijken.

Je hoeft echter geen slecht humeur te krijgen bij het zien van marionet rimpels. De rimpels kunnen immers met een spierverslappende behandeling snel en gemakkelijk weer worden gladgestreken en het algehele uiterlijk verjongen.

Ben je ook op zoek naar een geschikte behandeling om jouw rimpels glad te strijken? Onze ervaren M1-artsen geven je graag advies!