Wat is hyaluronzuur?

Als er één woord is dat je het afgelopen jaar ongetwijfeld veel hebt gezien of gehoord, dan is het wel hyaluronzuur. Of het nu gaat om cosmetische behandelingen of huidverzorgingsproducten; het belooft wonderen! Maar wat is het eigenlijk? En waarom is het zo goed voor je huid?

Het is een stofje dat van nature al in ons lichaam voorkomt. Het vernieuwt, beschermt en ondersteunt de huid. Een van de belangrijkste eigenschappen van hyaluronzuur is dat het een vermogen heeft om een enorme hoeveelheid vocht te binden. Slechts één gram kan tot wel zes liter vocht vasthouden. Hierdoor is het een natuurlijke manier voor hydratatie en volume van de huid. Naarmate je ouder wordt neemt het lichaamseigen hyaluronzuur af, hierdoor wordt de huid slapper en verliest het volume.

HOE WORDT HET GEBRUIKT?

Hyaluronzuur kan op verschillende manieren worden gebruikt. Zo is het erg populair als vulstof voor cosmetische behandelingen, zoals lip fillers. Doordat het stofje zoveel vocht kan binden, zorgt het voor meer volume. De textuur van het hyaluronzuur kan variëren per injectieplaats, om zo het beste resultaat te krijgen. Voor lippen wordt er bijvoorbeeld een dunnere vulstof gebruikt zodat de lippen nog zacht en natuurlijk aanvoelen. Gebieden die meer opbouw vereisen, zoals bijvoorbeeld de kin of kaaklijn, krijgen een dikkere vulstof toegediend.

Maar naast cosmetische behandelingen lijkt het stofje het ook goed te doen in verzorgingsproducten. En dat is natuurlijk niet voor niets. Door hyaluronzuur als een verzorgingsproduct te gebruiken zorg je voor een super hydratatie van de huid en zal het ook de huidveroudering tegengaan. M1 Med Beauty heeft een eigen verzorginslijn genaamd M1 Select, volledig ontwikkeld in samenwerking met onze gespecialiseerde artsen. Dit wondermiddel kan in onze producten kan natuurlijk niet missen. Daarom hebben we sinds kort M1 Select PURE, met o.a. een serum, oogcreme en rijke dagcrème met een hoge dosis hyaluronzuur.

Ben jij ook overtuigd van dit wondermiddel? Neem dan een kijkje in onze M1 Select shop.

Dit bericht is gepost in Beauty. Bookmark de link.