Brotox

Waar jaren geleden een cosmetische behandeling uitsluitend als iets voor vrouwen werd gezien, weten tegenwoordig steeds meer mannen de weg naar een cosmetisch arts te vinden. Ook mannen zijn op zoek naar behandelingen om hun frisse en mannelijke uitstraling te behouden. Rimpels zijn iets natuurlijks, maar man of vrouw, niemand wordt er vrolijk van!

BOTOX VOOR MANNEN

Brotox betekent simpelweg: botox voor mannen. Waar bij vrouwen lip fillers enorm populair zijn, heeft een botoxbehandeling vaak de voorkeur bij mannen. Zo zijn een fronsrimpelbehandeling tegen een norse uitstraling of een wenkbrauwlift tegen hangende oogleden erg populair onder de mannen. Ook een behandeling tegen overmatig zweten (hyperhidrosis) wordt vaak door mannen ondergaan. Hoewel mannen en vrouwens dezelfde botoxbehandelingen kunnen ondergaan, ligt het bij mannen toch net iets anders. De spieropbouw is namelijk niet hetzelfde en ook de huid van een man heeft een andere structuur dan de huid van een vrouw. Doordat mannen bijvoorbeeld sterkere gezichtsspieren hebben, hebben ze vaak een hogere dosering botuline toxine nodig. Ondanks dat een behandeling bij mannen net iets anders kan zijn dan bij vrouwen, zoals bijvoorbeeld de dosering, is het resultaat hetzelfde.

FILLERS VOOR MANNEN

Fillers van hyaluronzuur zijn perfect om je natuurlijke kenmerken te accentueren. Zo is bij mannen een sterke en vierkante kaaklijn enorm populair, omdat dit er mannelijk uitziet. Het versterken van de kaaklijn en kin zijn dan ook fillerbehandelingen die erg gewenst zijn bij mannen. Over het algemeen staan mannen minder snel open voor een invasieve operatie, zoals een neuscorrectie. Maar wel willen ze graag bijvoorbeeld van de bobbel op hun neus af. Dit maakt een neuscorrectie met hyaluronzuur ook een populaire behandeling.

Het taboe rondom cosmetische behandelingen lijkt steeds kleiner te worden. Zolang een cosmetische behandeling zoals fillers of botox niet overdone is, kun je op een natuurlijke uitstraling rekenen. De artsen bij M1 Med Beauty zijn getraind om cosmetische behandelingen bij zowel vrouwen als mannen te kunnen uitvoeren.