Waarom zweten we eigenlijk?

Genoeg gezweet!

Zweten is de manier waarop het menselijk lichaam de temperatuur regelt en zichzelf afkoelt bij hoge temperaturen of stresssituaties. Het proces van zweten wordt ook transpiratie genoemd en is essentieel voor ons om te overleven, anders zouden we te snel oververhit raken.

Maar waar is zweet van gemaakt?
Zweet bestaat hoofdzakelijk uit zout water en veroorzaakt onder normale omstandigheden een verkoelend effect door verdamping. Wanneer het vocht verdampt en dus van de huid verdwijnt, volgt direct de afkoeling van het lichaam. Vers zweet is ook volkomen reukloos en het is alleen de afbraak van langeketenvetzuren in kortere ketens, die de typische, onaangename geur van zweet veroorzaakt. Terwijl de meeste mensen slechts af en toe zweten, zijn er anderen die veel meer dan 1 liter zweet per dag zweten. In tegenstelling tot normaal zweten, dat optreedt wanneer de lichaamstemperatuur stijgt, wordt pathologisch zweten gekenmerkt door een overmatige zweetproductie, zelfs bij een normale lichaamstemperatuur, en wordt het ook wel hyperhidrosis genoemd.

Wonderwapen: spierverslapper
Een zweetklierinjectie met spierverslapper is een uiterst doeltreffende methode gebleken op het gebied van minimaal invasieve behandelingen. Het ingespoten spierverslappend middel, dat bij de behandeling van zweetklieren wordt gebruikt, blokkeert de zweetklieren zodat zij niet meer door de zenuwimpulsen kunnen worden bereikt en er geen zweet wordt geproduceerd. De omliggende spieren en contouren blijven onaangetast door de behandeling, zodat een ongehinderde bewegingsvrijheid nog steeds gewaarborgd is. Behandeling van de zweetklier met een spierverslapper wordt in de meeste gevallen goed verdragen. Eventuele bijwerkingen, zoals roodheid, blauwe plekken of gevoeligheid voor druk, verdwijnen na korte tijd vanzelf. In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, wordt de zweetproductie niet overgebracht naar andere zweetklieren in het lichaam. De overproducerende klieren worden eenvoudig gestopt door de injectie van een spierverslapper.

Maak nu jouw persoonlijke en individuele afspraak in één van onze gespecialiseerde centra’s van M1 Med Beauty en kom zowel de zomer als de winter zweetvrij door!