Borstimplantaten – De belangrijkste feiten op een rijtje!

Welk borstimplantaat is geschikt voor mij?

Borstvergroting met implantaten is wereldwijd en ook in Duitsland de meest populaire cosmetische ingreep. Ongeveer 8,3% van alle esthetische plastische ingrepen die in 2019 in Duitsland werden uitgevoerd, waren borstvergrotingen. Veel vrouwen voelen zich vrouwelijker na het plaatsen van borstimplantaten en ervaren een algemeen verbeterde levenskwaliteit als gevolg van een gezond en versterkt zelfvertrouwen. Maar voordat je besluit om een borstvergroting te laten uitvoeren, moet je eerst eens goed kijken naar borstimplantaten.

Wat zijn borstimplantaten en waar zijn ze van gemaakt?
Veel vrouwen kiezen voor een borstvergroting met implantaten om de borstvorm te krijgen die zij wensen. Borstimplantaten zijn een soort kussentjes van kunststof die in het borstweefsel worden ingebracht. Het buitenste omhulsel van de tegenwoordig meest gebruikte implantaten is gemaakt van siliconen en ze zijn gevuld met een lekvrije siliconengel. Het oppervlak van de implantaten is glad of getextureerd (licht geruwd). Volgens de huidige bevindingen wordt vaak de voorkeur gegeven aan implantaten met een gestructureerd oppervlak, omdat de kans kleiner is dat zij wegglijden of met het weefsel versmelten.

Evolutie van borstimplantaten en hoe veilig zijn ze vandaag?
De geschiedenis van borstvergroting gaat terug tot het begin van de 19e eeuw. Voordat in 1961 de eerste siliconenimplantaten werden ontwikkeld en ingebracht, zijn er vele pogingen gedaan om de vrouwelijke buste te vergroten met materialen zoals sponzen, rubber of zelfs glazen bolletjes. Ook werden verschillende stoffen zoals bakolie, paraffine of zelfs vloeibare siliconen in de borst geïnjecteerd. Al deze ingrepen leidden tot ernstige complicaties, waardoor ze altijd eindigden met een borstamputatie. Maar ook de eerste siliconenimplantaten, die gevuld waren met zoutoplossing of vloeibare siliconen, waren vandaag de dag uiterst onveilig, omdat ze konden lekken en zich in het organisme konden verspreiden.

Tegenwoordig zijn de meeste siliconen borstimplantaten die in Duitsland worden gebruikt, een zeer veilige optie voor borstreconstructie. De implantaten die bij M1 Med Beauty worden gebruikt, zijn merkproducten van bijzonder hoge kwaliteit van de meest vooraanstaande fabrikanten. De implantaten zijn gemaakt van een cross-linked siliconengel, die voorkomt dat het materiaal gaat lekken als het beschadigd raakt. Bovendien is het omhulsel van het implantaat meerwandig, zodat het alleen in uitzonderlijke gevallen kan scheuren als gevolg van sterke kracht. Onze implantaten zijn van de laatste generatie en er is een levenslange garantie.

Welke vormen zijn er?
Borstimplantaten zijn er in principe in twee verschillende vormen. Het ene is het ronde implantaat en het andere is het anatomische (traanvormige) implantaat. Als het doel van de patiënt een volle borst is, worden vaak de ronde implantaten gebruikt. Met hetzelfde volume geven ronde implantaten een volumineuzere borst in vergelijking met anatomische implantaten. Wie daarentegen veel waarde hecht aan een natuurlijke uitstraling, kiest eerder voor de traanvormige variant. Deze wordt naar boven toe smaller en geeft een volkomen natuurlijk resultaat. Welke vorm voor jou geschikt is, moet individueel met de arts worden besproken tijdens een voorafgaand consult.

Boven de borstspier of onder de borstspier?
Als je je al een tijdje met het onderwerp borstvergroting bezighoudt, heb je deze twee afkortingen zeker al eens gehoord. Dit verwijst naar de plaatsing van het implantaat boven of onder de borstspier. De positie van het implantaat hangt af van verschillende factoren, zoals de conditie en de natuurlijke vorm en grootte van de borst, de lichaamsbouw van de te behandelen persoon en de grootte van het gewenste implantaat. Of een plaatsing van het implantaat boven of onder de borstspier voor jou mogelijk is, moet individueel met de arts worden besproken.

Als je geïnteresseerd bent in borstreconstructie met siliconenimplantaten, aarzel dan niet en maak direct een afspraak voor een vrijblijvend consult met één van onze ervaren M1-specialisten in Duitsland”.

Een borstvergroting in onze gespecialiseerde kliniek in Duitsland is mogelijk vanaf €2499. Voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar: www.m1-beauty.de/brustvergroesserung