Een slanker gezicht in slechts 3 stappen

Hoe maak je je gezicht slanker?

Een slanker gezicht zonder dieet
Dit klinkt in eerste instantie misschien als wishful thinking, maar met behulp van minimaal invasieve behandelingen met hyaluronzuur en spierverslappers ligt deze droom voor bijna iedereen binnen handbereik.

Natuurlijk helpen injecties je niet echt om gewicht te verliezen. Injecties met hyaluronzuur kunnen het gezicht echter een andere vorm geven, zodat het optisch smaller lijkt. Een spierverslapper daarentegen ontspant de spier waarin deze wordt geïnjecteerd, waardoor deze kleiner lijkt. Maar hoe gebruik je deze twee stoffen nou precies om het dieet-effect voor het gezicht te bereiken?

  1. Gedefinieerde en vollere wangen
    Hoge jukbeenderen worden bij vrouwen en ook bij mannen als bijzonder mooi ervaren en worden ook geassocieerd met jeugdigheid. Er is tegenwoordig nauwelijks een ster in Hollywood te vinden die deze schoonheidseigenschap niet heeft. Maar een ronde en afgebakende wang heeft nog andere voordelen. Als je vindt dat jouw gezicht te vol is en je door sport en gezonde voeding geen zichtbaar effect kunt bereiken, kun je denken aan een wangvergroting met hyaluronzuur. Wanneer hyaluronzuur in de wangzone wordt geïnjecteerd, wordt hier namelijk meer volume opgebouwd en lijkt het onderste derde deel van het gezicht automatisch smaller.
  2. Versmalling van de kaak
    Een sterk geprononceerde kauwspier zorgt gewoonlijk voor een hoekig en dus nogal breed gezicht. Wie lijdt aan een brede kaak en een smaller gezicht wenst, zal dit effect helaas nauwelijks bereiken door gewichtsvermindering. Een eenvoudige en ongecompliceerde oplossing is de injectie van spierverslapper in de kauwspier, ook wel Facial Slimming genoemd. De spierverslapper zorgt ervoor dat de spier zich ontspant en langzaam kleiner wordt. Dit proces veroorzaakt een verlies van volume in het gebied van de onderkaak. Dit resulteert in een versmalling van het gezicht. Deze behandeling biedt echter niet alleen optische voordelen. Degenen die lijden aan een zeer sterke kauwspier vinden dit meestal niet alleen onaantrekkelijk, maar kunnen ook last hebben van onder meer nachtelijk tandenknarsen. Deze gewoonte, die schadelijk is voor de gezondheid van het gebit, wordt ook verminderd door Facial Slimming.
  3. Een spitse kin
    Veel mensen hebben last van een terugwijkende kin of een optisch te kleine kin, wat door de desbetreffende personen als storend kan worden ervaren, vooral in het zijprofiel. De vorm van de kin draagt in belangrijke mate bij tot de algemene vorm van het gezicht. Wie zijn gezicht te breed vindt en last heeft van een kleine of terugwijkende kin, kan baat hebben bij een kincorrectie met hyaluronzuur om de gezichtsverhoudingen weer harmonieuzer te maken. Het gezicht wordt optisch strak getrokken en lijkt meer gedefinieerd en smaller.

Zou een smaller gezicht zonder dieet ook iets voor jou zijn? Onze ervaren M1-artsen geven je graag advies.