Voor wie is de traangootbehandeling met hyaluron echt geschikt??

Blog: Voor wie is de traangootbehandeling met hyaluron echt geschikt??

Traangootbehandeling met hyaluron – ja of nee?

De ochtend kijken in de spiegel – voor velen de absolute anti-highlight van de hele dag. Want in plaats van de gehoopte stralende blik onthult de reflectie vaak donkere oogschaduwen, diepe kringen en gezwollen oogleden. Maar waar komt de onaantrekkelijke panda-uitstraling vandaan en waarom worden sommigen er meer door getroffen dan anderen? We verduidelijken het.

De oorzaak van een zichtbare traangoot

Als u speciale aandacht besteedt aan het gebied rond de ogen, zult u merken dat de huid rond de ogen dunner en ook gevoeliger lijkt te zijn dan in de rest van het gezicht. De reden hiervoor is het schaarse onderhuidse vetweefsel, dat in de loop van het verouderingsproces of door een ongezonde levensstijl steeds verder afneemt. Resultaat van het volumeverlies? Een donkere traangoot dat al snel een vast onderdeel wordt van de oogzone.

De veronderstelling dat alleen ouderen worden getroffen door een zichtbare traangoot is ongeldig. In feite kan een traangoot zich al rond het twintigste levensjaar ontwikkelen en permanent zichtbaar worden.

Behandeling met hyaluron in de traangoot – verwachte resultaten

Het basisdoel van een traangootbehandeling is het versterken van een reeds zichtbare traangoot. Om dit doel te bereiken wordt hyaluron precies in het gebied van het onderste oog geïnjecteerd en langs de traangoot geplaatst. Het hyaluronzuur compenseert het gebrek aan volume en zorgt voor een voller en verjongd ooggebied.

Mythes van de traanbak behandeling

Veel mensen geloven dat een traangootbehandeling ook gebruikt kan worden om donkere kringen onder de ogen te verbergen. Feit is echter dat het hyaluronzuur dat in een traangoot wordt gebruikt de huid weliswaar opvult en zo het verschijnen van donkere schaduwen onder de ogen minimaliseert, maar dat het niet in de eerste plaats bijdraagt aan de eliminatie ervan. Ernstige wallen onder de ogen kunnen ook baat hebben bij een behandeling, maar er bestaan effectievere behandelingsopties om deze te minimaliseren.

Bent u geïnteresseerd in een traangootbehandeling met hyaluronzuur? Onze ervaren M1-artsen adviseren u graag.