Drie veel voorkomende mythen over hyaluronzuur

Blog: Drie veel voorkomende mythen over hyaluronzuur

Wonderbaarlijke genezing hyaluronzuur – de ongefilterde waarheid

Hyaluronzuur lijkt tegenwoordig populairder dan ooit. Vooral de laatste jaren heeft de filler een echte hype doorgemaakt. De toenemende populariteit van hyaluronzuurbehandelingen heeft echter ook zijn nadelen. Bijna geen enkele andere werkzame stof gaat gepaard met zo’n veelheid aan mythen als het wondermiddel van de esthetische geneeskunde. We leggen uit wat er echt achter de filler schuilgaat en onthullen welke mythes op waarheid berusten en welke niet.

Mythe #1: Hyaluronzuur blijft voor altijd.

Eens hyaluronzuur in het lichaam, altijd hyaluronzuur in het lichaam. Veel mensen deizen terug voor een hyaluronische behandeling omdat ze bang zijn dat het een blijvend resultaat zal opleveren. In feite is de duur van hyaluron in onze huid beperkt. In de regel duurt het plompeffect van hyaluron ongeveer drie tot zes maanden, omdat het voortdurend door ons lichaam wordt afgebroken. Echter, het opbouwen van het hyaluronzuur over meerdere sessies kan de effectiviteit verlengen en dus leiden tot langer durende, zij het niet permanente, resultaten.

Mythe #2: Hyaluronzuur werkt alleen als het met een naald geïnjecteerd is.

Veel mensen maken al regelmatig gebruik van hyaluroninjecties en genieten van de effecten van de filler. Crèmes die verrijkt zijn met hyaluronzuur kunnen echter ook leiden tot geweldige resultaten op de huid. De korte-keten hyaluronzuurmoleculen in crèmes, die ook leiden tot de vorming van vochtophopingen in de huid, maken de huid voller en zorgen voor een egalere en gladdere teint.

Mythe #3: Hyaluron kan alleen gebruikt worden voor het gladstrijken van rimpels.

Als het sleutelwoord hyaluronzuur opkomt, denken veel mensen vooral aan het gladstrijken van rimpels. De rimpelverzachtende werking van de vuller heeft zich zelfs bewezen en wordt regelmatig gebruikt om ongewenste rimpels in het gezicht op te vullen. Wat veel mensen echter niet weten: Hyaluronzuur heeft soms een zeer sterk hefvermogen en kan, naast het opvullen van rimpels, ook gebruikt worden om het gezicht te contouren of het volume van de lippen te vergroten.

Wilt u ook een hyaluroninjectie? Onze ervaren M1-artsen adviseren u graag.