Voor wie is de traangootbehandeling met hyaluron echt geschikt?

Blog: Traangoot check: Wie is geschikt?

Traangootbehandeling met hyaluron – ja of nee?
De ochtendkijk in de spiegel – voor velen het absolute anti-hoogtepunt van de hele dag. Want in plaats van de gehoopte stralende blik, zijn in de weerspiegeling vaak donkere oogschaduwen, diepe kringen en gezwollen oogleden te zien. Maar waar komt die onaantrekkelijke panda-look vandaan en waarom hebben sommigen er meer last van dan anderen? Wij verduidelijken.

De oorzaak van onaangename traangootjes
Als u vooral op de oogcontour let, zult u merken dat de huid rond de ogen dunner en ook gevoeliger lijkt te zijn dan de rest van het gezicht. De reden hiervoor is het schaarse onderhuidse vetweefsel, dat in de loop van het verouderingsproces of als gevolg van een ongezonde levensstijl steeds meer afneemt. Resultaat van het verlies van volume? Een verzonken traangoot dat snel een permanent kenmerk van de oogcontour wordt.

De veronderstelling dat alleen oudere mensen last hebben van een zichtbare traangoot is onjuist. Een traangoot kan zich zelfs al halverwege de twintig ontwikkelen en permanent zichtbaar worden.

Traangootbehandeling met hyaluron – verwachte resultaten
Het hoofddoel van een traangootbehandeling is de verbetering van een reeds zichtbare traangoot. Om dit doel te bereiken wordt hyaluron nauwkeurig in de onderste huidlaag van het oog geïnjecteerd en langs de traanbuis geplaatst. Het hyaluronzuur compenseert het gebrek aan volume en zorgt voor een vollere en verjongde oogcontour.

Mythes over de traangootbehandeling
Veel mensen denken dat een traangootbehandeling ook kan worden gebruikt om donkere kringen onder de ogen te verdoezelen. Het is echter een feit dat, hoewel het hyaluronzuur dat in een traangootbehandeling wordt gebruikt de huid voller maakt en zo de zichtbaarheid van donkere kringen onder de ogen minimaliseert, het niet in de eerste plaats bijdraagt tot de eliminatie ervan. Ernstige wallen onder de ogen kunnen ook baat hebben bij behandeling, maar er bestaan effectievere behandelingsmogelijkheden om ze te minimaliseren.

Bent u geïnteresseerd in een traangootbehandeling met hyaluronzuur? Onze ervaren M1-artsen geven u graag advies.