Mooi in de zwangerschap: deze behandelingen moet je zonder doen

Blog: Esthetische behandelingen tijdens de zwangerschap: Wat is toegestaan?

Esthetische behandelingen tijdens de zwangerschap? Pas op voor deze procedures
Tijdens de zwangerschap moeten moeders bijzondere zorg besteden aan de optimale bescherming van hun ongeboren baby. Vooral op het gebied van de schoonheid moeten veel zwangere vrouwen offers brengen om hun ongeboren kind niet aan onnodige risico’s bloot te stellen. Vandaag leggen we uit van welke esthetische behandelingen je beter afblijft tijdens de zwangerschap.

Is hyaluron toegestaan tijdens de zwangerschap?
Allereerst moet worden gezegd dat veel artsen in het algemeen medisch irrelevante behandelingen tijdens de zwangerschap afraden, om de foetus niet onnodig aan een onberekenbaar risico bloot te stellen. Dit geldt niet alleen voor chirurgische ingrepen, maar ook relatief ongecompliceerde injecties met hyaluron houden een zeker risico in voor moeder en foetus en mogen daarom niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap.

Is een spierverslapper gevaarlijk tijdens de zwangerschap?
Zelfs bij behandelingen met spierverslappers raden onze M1-artsen een behandeling tijdens de zwangerschap af om risico’s voor de foetus te vermijden. Hoewel niet is aangetoond dat spierverslappers schadelijk zijn tijdens de zwangerschap, zijn speciale voorzorgsmaatregelen nodig vanwege de mogelijke bijwerkingen die met een dergelijke behandeling gepaard gaan. Om deze reden weigeren onze M1 artsen over het algemeen zwangere vrouwen te behandelen.

Esthetische behandelingen tijdens de borstvoeding
Ook tijdens de borstvoeding moeten speciale voorzorgsmaatregelen worden genomen. Aangezien bepaalde bestanddelen in de moedermelk terecht kunnen komen, weigeren onze M1-artsen ook moeders die borstvoeding geven te behandelen, om de gezondheid van de zuigeling niet onnodig te belasten of zelfs in gevaar te brengen.

Heeft u nog vragen over onze injecties? Onze gespecialiseerde M1-artsen geven u graag advies.