De eerste keer lipfiller – Deze vier dingen moet je weten

Blog:4 dingen die iedereen moet weten voor ze hun eerste lipinjectie krijgen

Vollere lippen met hyaluron – richtlijnen voor beginners
Volle en sensuele lippen dankzij hyaluron – steeds meer vrouwen, maar ook mannen, laten hun lippen injecteren met hyaluron om eindelijk volumineuze en mooi gevormde lippen te krijgen. Maar ook al is lipvergroting met hyaluron een veel voorkomende behandeling met relatief weinig bijwerkingen, toch moeten vooral nieuwelingen met lipfillers deze vier zaken ter harte nemen vóór hun lipinjecties, zodat de droom van volle lippen niet in een nachtmerrie verandert.

Gezondheidscontrole vóór lipinjecties
Ga je naar binnen voor lip injecties met een loopneus en een zere keel? Geen goed idee. Injecties met hyaluronzuur zijn een ingreep in het lichaam – een intact immuunsysteem is een basisvereiste. Het gebruik van bloed verdunnende medicijnen zoals aspirine vormt ook een probleem bij lipinjecties en moet ten minste een week voor de injectie worden stopgezet. Om er zeker van te zijn dat uw behandeling kan plaatsvinden, raden wij u daarom altijd aan om vooraf onze gedragsregels te bekijken, waarin u uitgebreid wordt geïnformeerd over de Do’s en Don’ts voorafgaand aan een lipinjectie.

Met duidelijke ideeën naar het doel
Voorbereiding is het allerbelangrijkste! Vooral bij lipinjecties is het gunstig om vóór de behandeling een duidelijk idee te hebben van het gewenste resultaat. Niet alle lipinjecties zijn immers hetzelfde! Om de communicatie tussen u en de arts te vergemakkelijken, zijn voorbeeldfoto’s van uw droomlippen zeer geschikt. Zo krijgt uw arts een duidelijk idee van wat u wilt en kan hij u op basis daarvan adviseren en behandelen.

Wees niet bang voor pijn
Ja, het is waar. Lip injecties geven wel een zekere mate van pijn. Velen vinden lipinjecties echter minder pijnlijk dan verwacht. De reden hiervoor is het verdovingsmiddel lidocaïne, dat reeds in vele hoogwaardige hyaluronpreparaten aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat de lippen na de eerste injectie verdoofd zijn, zodat de behandeling relatief pijnloos kan verlopen. Als u echter een bijzonder lage pijntolerantie heeft, kunt u vragen om een extra verdovende crème om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken.

Zwelling na lip injecties is volkomen normaal
Laten we eerlijk zijn, zelfs professionals op het gebied van lipvullers vergeten wel eens dat hun lippen kunnen opzwellen na een lipinjectie. Dit proces is echter volkomen normaal! U kunt er best op voorbereid zijn dat uw lippen tot twee keer hun normale grootte kunnen opzwellen – en soms zelfs asymmetrisch kunnen lijken. Er is echter geen reden tot paniek! De zwellingen beginnen volledig te verdwijnen na hooguit 2 dagen.