Vier vragen die iedereen stelt voor een hyaluronale injectie

De eerste keer voor hyaluronbehandeling

Fillers zijn geen taboe meer. Steeds meer vrouwen en mannen gebruiken injecties met hyaluronzuur om een ​​frisse en jeugdige uitstraling te behouden. Het actieve ingrediënt wordt vooral gebruikt op de wangen, lippen of kin. Maar waar moet je op letten als je de spuit voor het eerst durft te nemen? We beantwoorden de vier meest gestelde vragen die alle nieuwelingen zichzelf stellen vóór de behandeling.

1. Doet een injectie met hyaluron pijn?

Dit hangt natuurlijk sterk af van jou en je eigen pijnsensatie. In wezen kan echter worden gezegd dat behandeling met hyaluronzuur pijnloos is. Desgewenst kunnen de betreffende posities ook vooraf worden verdoofd.

2. Hoeveel kost een behandeling met hyaluron?

De kosten van hyaluronbehandeling zijn afhankelijk van verschillende aspecten. Het aantal behandelingen, het product en ook de injectieplaats beïnvloeden bijvoorbeeld de prijs.

3. Is injectie met hyaluronzuur gevaarlijk?

Injecties met hyaluronzuur worden al vele jaren uitgevoerd.

Hoewel de behandeling een laag risico heeft, moet deze toch worden uitgevoerd door een arts die gespecialiseerd is in esthetische behandelingen.

Kort na de behandeling kunnen minimale zwelling, roodheid of zelfs kleine blauwe plekken ontstaan. Deze lichaamsreacties zijn echter normaal en volkomen onschadelijk. De symptomen verdwijnen na een paar dagen.

4. Hoe lang duurt het effect van hyaluronzuur?

Het effect van een injectie met hyaluronzuur treedt onmiddellijk op. Hoe lang het duurt, hangt af van het preparaat dat is gebruikt. Het actieve ingrediënt kan echter meestal tot zes maanden in het lichaam blijven. Vervolgens wordt het volledig biologisch afgebroken.

Onze M1-artsen adviseren u graag.