Stop de tekenen van huidveroudering met hyaluron en spierverslapper

Blog: Forever young. Het verouderingsproces tegengaan met hyaluron en spierverslappers

Waarom vroege behandelingen met hyaluronzuur en spierverslappers zinvol zijn.
Ze lijken van de ene dag op de andere te zijn gekomen, om van de ene dag op de andere een permanent deel van ons uiterlijk te worden. We hebben het dan over fijne lijntjes rond de ogen en op het voorhoofd, ingevallen wangen of een vage kin en kaaklijn. Maar als het gaat om het verouderingsproces, lijken onze ogen ons te vertroebelen. Want hoewel de tekenen van veroudering ons graag verrassen, zijn ze het resultaat van een langdurig proces dat al vele jaren aan de gang is.

Als de rimpels eenmaal zijn verschenen, zit er voor veel mensen niets anders op dan de schade snel te beperken! Vandaag onthullen we waarom het veel zinvoller is om actief te worden vóór de zichtbare effecten van het verouderingsproces, om de ontwikkeling van diepe rimpels in de eerste plaats te voorkomen.

Het effect van behandelingen met hyaluronzuur en spierverslappers
In de loop van het verouderingsproces verliest onze huid vetweefsel, waardoor de huid steeds dichter tegen de beenderen komt te liggen en er dan op een gegeven moment ingevallen en uitgezakt uitziet. We moeten ook een verlies aan elasticiteit accepteren, wat merkbaar wordt in de vorm van fijne rimpels in het gezicht, die later steeds meer zichtbaar worden.

Om het ontstane volumetekort te compenseren, zijn injecties met hyaluronzuur geschikt. Door de waterbindende eigenschappen heeft hyaluronzuur het voordeel dat het de huid van binnenuit opvult en als buffer fungeert voor het verloren gegane vetweefsel onder de huid. Om de zichtbare lijnen in het gezicht te egaliseren, zijn behandelingen met spierverslappers meestal geschikt. Dit heeft een ontspannend effect en zorgt ervoor dat de spier niet meer kan samentrekken, waardoor verdere samentrekkingen van de spier worden voorkomen en de rimpels worden gladgestreken.

Preventie is het allerbelangrijkste: daarom is het de moeite waard om in een vroeg stadium maatregelen te nemen
Als het om schoonheid gaat, geldt ook: voorkomen is beter dan genezen. De natuurlijke veroudering van de huid begint meestal op de leeftijd van 25 jaar – ook al kunnen we de effecten op dat moment niet onmiddellijk zien. Preventieve rimpelbehandeling in de vorm van spierverslappers of hyaluronzuur kan op lange termijn bijdragen tot een glad en jeugdig uiterlijk. Immers, indien een spier in een vroeg stadium verlamd is en de beweeglijkheid ervan beperkt is, kan de ontwikkeling van rimpels slechts in beperkte mate plaatsvinden. Om dit effect te behouden, zijn echter regelmatige touch ups nodig.

Bent u ook geïnteresseerd in een behandeling met hyaluronzuur of een spierverslapper? Onze ervaren M1-artsen geven u graag advies.