ONAANTREKKELIJKE RIMPELS OP HET DECOLLETÉ

Wat je kunt doen tegen decolleté rimpels!

Antiverouderingstips voor een stralende en gladde huid zijn altijd erg in trek. Van crèmes, serums tot gezichtsbehandelingen: Er is nauwelijks een inspanning te groot om het gezicht rimpelloos en jong te houden. Wat hier vaak vergeten wordt: het decolleté! De huid tussen de hals en de borsten is echter zeer dun en juist daarom is zij uiterst gevoelig voor rimpels.

Hoe ontstaan rimpels op het decolleté?
Rimpels in het decolleté ontstaan, net als de meeste rimpels, door het verouderingsproces van de huid. Het geleidelijke verlies van de elasticiteit van de huid is verantwoordelijk voor rimpels. Met het ouder worden kan de huid steeds minder water opslaan, wat ook de reden is dat het lichaamseigen hyaluronzuur en de collageenvezels in het bindweefsel van de huid worden afgebroken. Het gebrek aan waterbindend vermogen en elasticiteit van de huid veroorzaakt rimpels. Ook zijslapen, lichaamsbeweging in het algemeen en (vooral bij vrouwen) het trekken aan de borsten kunnen het ontstaan van overlangse rimpels op het decolleté in de hand werken. Een verhoogde blootstelling aan UV-stralen door intensieve blootstelling aan de zon buitenshuis of een bezoek aan een solarium heeft ook een negatieve invloed op de kwaliteit van de huid van het décolleté.

Hoe kunnen rimpels op het decolleté worden voorkomen?
Naast het gebruik van antirimpelcrèmes zijn er nog andere tips die kunnen helpen de ongewenste lijntjes in het gebied tussen het gezicht en de buste te voorkomen.

# 1 Zonnebrandcrème
Het is zeer belangrijk om regelmatig crèmes met een zonbeschermingsfactor aan te brengen. Niets veroudert onze huid immers sneller dan UV-straling. Ons décolleté wordt voortdurend blootgesteld aan direct zonlicht – niet alleen in de warme maanden – waardoor de afbraak van collageen versnelt en de huid haar elasticiteit verliest. Daarom wordt aanbevolen het hele jaar door zonnebescherming aan te brengen. Onze aanbeveling: M1 Select SUN 50 zonnecrème, voorkomt effectief door de zon veroorzaakte rimpels en pigmentvlekken.

#2 Vis en groenten
Naast de schoonheidsroutine speelt ook de voeding een grote rol bij het bestrijden van rimpels. Volgens studies zijn mensen die vis, groenten en zuivelproducten eten niet alleen fitter en slanker dan anderen, maar hebben ze ook minder rimpels. Dit is te danken aan de omega 3-vetzuren in de voedingsmiddelen. Omega 3-vetzuren hebben een ontstekingsremmende werking en voorzien onze huid van veel vocht. Als het lichaam een tekort aan vetzuren heeft, is dit te herkennen aan een voortijdig verslapte huid en een vale, vermoeide teint.

#3 De juiste slaaphouding
Zoals eerder gezegd, kan een verkeerde slaaphouding ook rimpels in de hand werken. Op de zij slapen maakt het ontstaan van rimpels bijzonder gemakkelijk, omdat in zijligging de borsten automatisch naar beneden worden getrokken door de zwaartekracht. Als u lang in een zijwaartse positie blijft, bevordert u de vorming van rimpels. Probeer daarom af en toe op uw rug te slapen om de vorming van rimpels tegen te gaan.

Wat kan er gedaan worden als er zich al rimpels hebben gevormd?
Als er op het décolleté al storende rimpels zichtbaar zijn, kan er meestal maar één ding worden gedaan: het décolleté injecteren met hyaluronzuur. Hyaluronzuur wordt op een groot deel van het décolleté geïnjecteerd. Het toevoegen van hyaluronzuur aan de diepere lagen van de huid heeft een drievoudig effect: enerzijds heeft het hyaluronzuur zelf volume, anderzijds heeft het een vochtvasthoudend effect en, last but not least, stimuleert het de neosynthese van collageen (er worden nieuwe collageenvezels gevormd). Zo kan een blijvende verbetering van het huidweefsel in het décolletégebied worden bereikt. Als de huid echter al bedekt is met zeer diepe, groefachtige rimpels, is het gladmakende effect meestal beperkt.

Hoe eerder met de antirimpelbehandeling wordt begonnen, hoe beter. Om de resultaten op lange termijn te behouden, moet de behandeling ook na zes tot acht weken worden herhaald. Voor een gedetailleerd consult staan onze ervaren artsen van M1 uiteraard tot uw beschikking. Boek nu uw individuele consultatie in een M1 gespecialiseerd centrum van uw keuze. We kijken uit naar uw bezoek.