NAAR DE SCHOONHEIDSSPECIALIST ONDANKS DE ZWANGERSCHAP?

NAAR DE SCHOONHEIDSSPECIALIST ONDANKS DE ZWANGERSCHAP?

Hyaluron & Botuline toxine in de zwangerschap: Go or No-Go?
We zijn zwanger! Voor veel paren opent een zwangerschap de deur naar een nieuwe levensfase vol verwachting en geluk.

Tenminste dat is het idee. In werkelijkheid ziet het geluk van de toekomstige baby er echter meestal iets anders uit. Naast de vele voordelen die een zwangerschap met zich meebrengt, zijn er ook enkele aspecten aan de keerzijde. Misselijkheid, stemmingswisselingen en een nieuwe lijst vol verboden en gedragsregels voor een ideale zwangerschap worden vaak de nieuwe mantra van de relatie en bepalen vanaf nu het dagelijks leven. Het gebied van de esthetiek vormt hierop helaas geen uitzondering. Hier geldt de regel: zwangere vrouwen mogen niet met Botuline toxine of hyaluron worden behandeld.

Hyaluron- en Botuline toxine -behandelingen tijdens de zwangerschap
Een gezonde baby op de wereld zetten is waarschijnlijk de belangrijkste zorg van een zwangere vrouw. Om het welzijn van het ongeboren kind niet onnodig in gevaar te brengen, raden artsen daarom in het algemeen af om tijdens de zwangerschap medische behandelingen te ondergaan die niet absoluut noodzakelijk zijn. Hoewel esthetische behandelingen met hyaluron en Botuline toxine als betrekkelijk weinig riskant worden beschouwd, gaat het toch om medische diensten die een zeker risico voor moeder en foetus inhouden. Hoewel schade door Botuline toxineof hyaluron bij zwangerschap nog niet wetenschappelijk is gedocumenteerd, weigeren onze M1-artsen over het algemeen injecties bij zwangere vrouwen, om geen extra risico te nemen en complicaties tijdens de zwangerschap te voorkomen.

Esthetische ingrepen tijdens de borstvoeding
Maar hoe ziet het er eigenlijk uit na de zwangerschap? Zijn injecties weer toegestaan tijdens de borstvoeding? Zolang er geen documentatie en publicaties bestaan over het gebruik van botulinumtoxine en hyaluronzuur tijdens de borstvoeding, raden onze M1-artsen een behandeling af om uit te sluiten dat het toxine of het hyaluronzuur in de moedermelk terechtkomt.

Hebt u nog vragen over injecties tijdens de zwangerschap? Onze ervaren M1-artsen geven u graag advies.