WEES GEDULDIG NA EEN COSMETISCHE BEHANDELING!

Het perfecte moment Voor een schoonheidsbehandeling

Dit is hoe lang het genezingsproces duurt na injecties.

Het bezoek aan de cosmetisch arts moet altijd bewust gebeuren. Want als het om cosmetische behandelingen gaat, zijn er een paar dingen waar je van tevoren rekening mee moet houden. Niemand zou immers vlak voor zijn eigen bruiloft lip fillers laten zetten- of toch wel? Wij onthullen wanneer de beste tijd is voor filler of botoxbehandelingen.

Planning is de sleutel
Ook al zijn behandelingen met botulinumtoxine of hyaluronzuur slechts minimaal invasieve ingrepen, toch mag niet uit het oog worden verloren dat het om ingrepen in het eigen lichaam gaat. Een cosmetische behandeling moet daarom altijd zorgvuldig en nooit overhaast worden uitgevoerd. Onze artsen M1 zullen u tijdens een persoonlijk consult uitvoerig over de gewenste behandeling informeren en samen met u bepalen wanneer deze idealiter zou moeten plaatsvinden.

Behandeling
Je hebt net een Botox behandeling gehad en toch zijn er nog rimpels aanwezig? Een duidelijk geval van medische wanpraktijken – of niet? NEE. Het geïnjecteerde botulinum toxine heeft gewoonlijk tenminste twee weken nodig om zijn volledige effect te bereiken. Deze regel geldt overigens niet alleen voor de behandeling van rimpels van het voorhoofd, maar kan worden toegepast op alle gebieden die met Botuline toxine worden behandeld. Als de huid na een Botuline toxine-behandeling niet onmiddellijk een babyzacht zwembroekje wordt, is dat heel normaal. De moraal van het verhaal: als u er perfect wilt uitzien op een gepland evenement, moet u tenminste twee weken voor het grote evenement een Botuline toxine-behandeling ondergaan.

Neem je tijd! Wachttijd na hyaluronzuur behandelingen
Hyaluronzuur is een geweldig iets! Je injecteert het en bang – het resultaat is zichtbaar! Maar wees voorzichtig: ook al is het resultaat onmiddellijk na de hyaluronbehandeling zichtbaar, toch kunnen enkele uren na de behandeling kleine bijwerkingen optreden in de vorm van bloeduitstortingen, blauwe plekken of zwellingen. Daarom raden onze artsen van M1 aan een interval van ten minste twee weken aan te houden tussen de hyaluronbehandeling en het geplande evenement. Ook goed om te weten: Intensieve blootstelling aan de zon moet worden vermeden gedurende ten minste een week na de behandeling! Het is daarom geen goed idee om vlak voor uw vakantie voor injecties te komen.