Deze kenmerken worden als bijzonder aantrekkelijk beschouwd

Blog: Deze kenmerken moeten een aantrekkelijk gezicht maken

Te mooi om waar te zijn: Deze kenmerken vertegenwoordigen aantrekkelijkheid en schoonheid
Fascinatie voor schoonheid bestaat al sinds mensenheugenis. Even fascinerend als de schoonheid zelf is echter de poging om haar te karakteriseren en haar tot enkele kenmerken te herleiden – een streven dat op vele gebieden van de wetenschap nog steeds tot hoofdpijn leidt. Als we naar het menselijk gelaat kijken, wordt symmetrie beschouwd als het bepalende criterium voor schoonheid. Studies hebben echter ook uitgewezen dat symmetrisch gespiegelde gezichten in strijd zijn met de perceptie van schoonheid en door onze ogen als bizar worden beschouwd. Dus als het op schoonheid aankomt, is het hetzelfde: Alles alleen met mate! Welke andere kenmerken van het menselijk gezicht worden als bijzonder aantrekkelijk beschouwd? Hier is de check:

Gewelfd voorhoofd, grote ogen, kleine neus – het kind schema
Er is waarschijnlijk bijna niemand op de wereld die niet verrukt is van het lieve gezichtje van een baby of peuter. De reden hiervoor is het zogenaamde kind-schema. Dit staat voor opvallende sleutelprikkels zoals een kleine neus, een gewelfd voorhoofd en grote googly-ogen, die door het menselijk oog als bijzonder harmonieus en esthetisch worden ervaren. Bovendien bleek uit studies dat volwassenen die kenmerken van het kind-schema vertoonden, ook als bijzonder aantrekkelijk werden beschouwd door de mensen om hen heen.

Als met zachtheid getekend – een gelijkmatige en gladde huid
Grotere poriën, opvallende vlekken en fijne lijntjes rond de ogen, neus en mond – veel mensen vinden dat hun eigen huid er niet goed uitziet. Dit vermoeden wordt bevestigd door de populariteit van de zogenaamde soft-focus apparatuur en filters, die ten minste helpen om het virtuele uiterlijk zo af te stellen dat de huid kan stralen met een onberispelijke gloed. Maar waarom is een gladde en porievrije huid zo belangrijk voor ons?

We kunnen iemands echte leeftijd aflezen aan zijn huid – daarom associëren we een gladde en zo gaaf mogelijke huid met kenmerken als jeugdigheid en gezondheid. Zelfs in de esthetische geneeskunde zijn veel behandelingen gericht op verbetering van de kwaliteit van de huid. Bij een Skinbooster-behandeling bijvoorbeeld wordt hyaluron van hoge kwaliteit over een groot gebied onder de huid geïnjecteerd om een algehele verbetering en verjonging van de huid te bereiken.

Laat scherpe contouren zien – een uitgesproken kaaklijn ziet er bijzonder sensueel uit
Om de perfecte kaaklijn te beschrijven, hebben de meeste vrouwen maar twee adjectieven nodig: prominent en scherp! Een goed gevormde onderkaak, die een duidelijke afbakening naar de hals vertoont en deze dus ook perfect in beeld brengt, wordt zowel voor vrouwen als voor mannen als bijzonder aantrekkelijk beschouwd. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer vrouwen de kin- en kaaklijn met hyaluronzuur willen laten behandelen om hun contouren beter te doen uitkomen. Bij een kaaklijnbehandeling wordt relatief stevig hyaluronzuur in de kin-kaaklijn geïnjecteerd en voorzichtig geplaatst. Het geïnjecteerde hyaluronzuur kan worden gebruikt om bestaande gezichtscontouren te accentueren of om volledig nieuwe contouren te vormen die voorheen niet bestonden.

Bent u op zoek naar een geschikte behandeling? Onze ervaren M1-artsen geven u graag advies.