Mijn eerste behandeling: botox tegen overmatig zweten

Al vanaf dat ik begon met werken voor M1 Med Beauty stellen al mijn vrienden elke keer weer dezelfde vraag: “Wanneer ga je nou een behandeling laten doen?!” Ik heb me nooit echt comfortabel gevoeld met naalden, dus mijn antwoord was dan ook steevast: nooit. Zo’n behandeling was niks voor mij.

Naarmate ik hier langer werkte en steeds meer leerde over hoe de behandelingen worden uitgevoerd, kwam ik meer en meer op het idee om toch wel een behandeling te ondergaan. Ik ben tevreden met mijn uiterlijk, misschien dan maar wat botox ter preventie van rimpels? Of misschien kan ik mijn kaaklijn een beetje laten opvullen voor die scherpe kaaklijn die ik altijd al wilde hebben? Het idee van een behandeling was niet zo eng meer voor mij; ik wilde alleen zeker weten dat ik wel de juiste beslissing zou maken.

Inspiratie kwam toen de temperaturen begonnen te stijgen. Ik heb altijd al last gehad van overmatige zweten. Na een bezoekje aan de sportschool zie ik er uit alsof ik net heb gezwommen en als kind werd ik al gepest omdat ik altijd zweetplekken op mijn uniform had. Nu, in een stad als Berlijn, waar de temperaturen hoog op lopen en er vrijwel nergens airco is, zweet ik veel. Dus toen de temperaturen hier in juni al ruim boven de 30 graden uitstegen dacht ik: waarom niet een behandeling tegen overmatig zweten? Een lang verhaal kort: ik had niets te verliezen en maakte een afspraak bij Dr. Engel bij onze Schlossklinik in Berlijn.

Op de dag van de behandeling was ik erg nerveus. Ik bleef in paniek denken dat ik een allergische reactie op de botox zou krijgen en dat mijn armen eraf zouden vallen. Gelukkig was Dr. Engel erg vriendelijk, geduldig en zeer professioneel. Ook liet ze mij gewoon doorratelen, terwijl ze zelf in alle rust de injecties voorbereidde. Ze ontsmette mijn oksels en ging aan de slag.

Opgelucht: één oksel gehad, nog één te gaan

Wat me vooral verbaasde was dat het lang niet zo pijnlijk was dan dat ik had verwacht. Ik heb een zeer lage tolerantie voor pijn, maar zelfs met ongeveer 30 injecties per oksel, voelde ik bijna niets. Dr. Engel legde me uit dat dit kwam omdat ze een zeer dunne naald gebruikte. Een paar prikjes voelde ik wel even, maar over het algemeen was het niet zo erg als dat ik had verwacht.

Op de dag zelf en de dag erna heb ik nog een beetje last gehad van zwelling rond mijn oksels, maar ik ben blij te kunnen melden dat mijn armen er niet af zijn gevallen! Het is inmiddels een week geleden en ik ben super tevreden met het resultaat. Niet alleen zweet ik merkbaar minder, ik hoef ook mijn t-shirt niet meer te vervangen op warme dagen en maak me niet zoveel zorgen meer over welke stoffen ik het beste kan dragen. Als het effect over 6 maanden is uitgewerkt, zal ik het zeker weer opnieuw laten doen!

Ik raad deze behandeling zeker aan iedereen aan die last heeft van overmatig zweten. Maak een vrijblijvend consult bij een arts en kijk of de behandeling iets voor jou is. Niet alle cosmetische behandelingen hoeven zichtbaar te zijn: soms gaat het om kleine en subtiele veranderingen om je zelfvertrouwen weer een boost te geven. Ik ben in ieder geval klaar voor een zweetvrije zomer en ga er met meer vertrouwen in dan dat ik normaal zou doen!