Lip injecties – 5 feiten

Lip injecties - 5 feiten

Volle, gedefinieerde lippen zijn helemaal in op dit moment! Maar geen onderwerp brengt zelden zoveel mythen, meningsverschillen en paradoxen met zich mee als lipinjecties. Wij leggen u uit welke 5 dingen echt iedereen moet weten over esthetische lipbehandeling.

1. Spierverslapper is de dood van hyaluronzuur
Wanneer de term lipinjecties ter sprake komt, duurt het meestal niet lang of deze uitspraak komt: Ik begrijp echt niet waarom iedereen Botox in zijn lippen spuit!” – Nou, wij ook niet! Om precies te zijn, niemand injecteert Botox in zijn lippen. In feite is alleen het plumping effect van hyaluronzuur geschikt voor lipinjecties. Hier is een kleine gids:

Botulinum toxine: verlamt de spieren (→ spierverslapper) en wordt daarom vooral gebruikt om rimpels glad te strijken.
Hyaluronzuur heeft een opvullende werking en kan daarom als “filler” worden gebruikt.

2. Opblaasbare lippen worden met uitsterven bedreigd
We moeten toegeven: Zogenaamde opblaasbare bootlippen (immens volumineuze en ondefinieerbare lippen die lijken op een opblaasbare boot) zijn in het verleden vaker gezien. Gelukkig ziet het er vandaag anders uit! Het doel van lipinjecties is de lippen meer volheid en definitie te geven, maar altijd met behoud van de natuurlijke vorm van de lippen.

Vooral voor de eerste lipinjectie raden onze M1-artsen meestal aan om een kleine hoeveelheid hyaluronzuur in de lip te injecteren en het volume over verschillende sessies gestaag op te bouwen. Zo zorgen zij ervoor dat de lippen niet onnodig worden belast en dat de natuurlijke textuur van de lippen behouden blijft. De bewering dat lipinjecties er altijd kunstmatig uitzien, is dus ook ongeldig. In feite zijn de verschillen meestal zeer subtiel.

3. Lipinjecties kunnen worden gedaan zonder verdovingscrème
Voordat we overgaan tot het wat onaangenamere onderwerp van pijn bij lipinjecties, willen we er natuurlijk op wijzen dat de gewaarwording van pijn van individu tot individu verschilt en slechts in geringe mate kan worden gegeneraliseerd. Toch merken wij steeds vaker dat veel van onze cliënten het pijnniveau van een lipinjectie overschatten – zelfs als er vóór de behandeling geen extra verdovende zalf is aangebracht. Want wat veel mensen niet weten: Lippeninjecties gaan meestal altijd gepaard met een verdoving! Dit is te wijten aan het hyaluronzuur zelf. De meeste gebruikelijke en hoogwaardige hyaluronzuren bevatten al lidocaïne – een plaatselijk verdovingsmiddel dat na de eerste injectie inwerkt en de lippen verdooft.

4. Lippeninjecties moeten goed gepland worden.
Hoewel lipinjecties relatief pijnloos, snel en ongecompliceerd zijn, gaat het toch om een medische behandeling die enige organisatie vereist. Om de lipinjecties goed te laten verlopen, is het onder meer van belang dat de volgende aspecten in acht worden genomen:

  • Neem geen antibiotica en onderga geen tandheelkundige behandeling 14 dagen voor de injectie.
  • 14 dagen voor de behandeling geen infecties / verkoudheden / herpes, enz.
  • Neem 7 dagen voor de behandeling geen pijnstillers met een bloedverdunnende werking, zoals aspirine.
  • Hier hebben we alle andere belangrijke gedragsregels op een rijtje gezet.

5. Hyaluronzuur is niet eeuwig houdbaar
Ja, het is waar. Het effect van een hyaluronzuurinjectie houdt een paar maanden aan, maar niet voor altijd. Er is echter geen reden om te wanhopen: als u regelmatig lipinjecties laat uitvoeren, zal het hyaluronzuur zich in uw lippen opbouwen en de werkzaamheid verlengen. Veel drinken heeft ook een positief effect op de houdbaarheid van het hyaluronzuur en zorgt ervoor dat het zich volledig kan ontwikkelen.

Heeft u nog vragen? Laat u adviseren door onze M1 artsen of bekijk de infopagina over lipinjecties. “