LATEN WE HET OVER LIPPEN HEBBEN

Waarom iedereen mooie lippen nodig heeft

Sensuele lippen die je uitnodigen om ze te kussen – wie raakt er niet in vervoering? De magie van mooie lippen wordt immers niet pas erkend sinds de opkomst van de Kardashians in de media. In feite vonden de eerste officiële lipvergrotingen reeds plaats in de jaren zestig – toen nog met vloeibare siliconen, die de onaangename eigenschap hadden te zwerven” en zich graag vrolijk verspreidden over de mondhoeken naar de wangen en naar de kin.

Vandaag de dag is er gelukkig een hoge standaard vastgesteld op het gebied van lipinjecties, die een veilige esthetische procedure met relatief weinig bijwerkingen mogelijk maakt. Maar ondanks de grote ontwikkelingen op het gebied van de lipbehandeling brengt geen enkel onderwerp zoveel mythen, meningsverschillen en paradoxen met zich mee als lipinjecties. Wij onthullen wat werkelijk iedereen zou moeten weten over esthetische lipbehandeling.

Botuline toxine is de dood van hyaluronzuur
Als de term lipinjecties valt, volgt meestal niet lang daarna deze uitspraak: “Ik snap echt niet waarom iedereen Botuline toxine in zijn lippen laat spuiten!” – Nou, wij ook niet! Om precies te zijn, niemand injecteert Botuline toxine in zijn lippen. Alleen het plumping effect van hyaluronzuur is geschikt voor lipinjecties. Hier is een kleine gids:

Botulinum toxine: ontspant de spieren en wordt daarom vooral gebruikt om rimpels glad te strijken.
Hyaluronzuur: heeft een opvullende werking en kan daarom als “filler” worden gebruikt
.

Opblaasbare lippen – de dinosauriërs onder de geïnjecteerde lippen
We moeten toegeven: Zogenaamde opblaasbare bootlippen (immens volumineuze en ondefinieerbare lippen die lijken op een opblaasbare boot) zijn in het verleden vaker gezien. Een of andere celebrity starlet viel ook voor de opblaasbare boot variant en moest daarvoor heel wat leedvermaak incasseren. Het kritiekloos “oppompen” van de lippen van vroeger is echter niet meer te vergelijken met de lipinjecties van vandaag: zeker, de volumevergroting van de lippen speelt nog steeds een belangrijke rol, maar wordt niet gezien als de enige garantie voor een mooi en harmonieus resultaat. Andere belangrijke elementen zoals de juiste welving, het spel van contouren en een evenwichtige verhouding tussen boven- en onderlip vloeien samen in de esthetische modellering van de lippen en zorgen voor de perfecte zoenmond.

De pijn van lipinjecties is relatief gering
Voordat wij ons buigen over het enigszins onaangename onderwerp “pijn”, willen wij er natuurlijk op wijzen dat de gewaarwording van pijn van individu tot individu verschilt en slechts in geringe mate kan worden gegeneraliseerd. Toch merken wij steeds vaker dat veel van onze cliënten het pijnniveau van een lipinjectie overschatten. Want wat veel mensen niet weten, is dat zelfs als er vóór de behandeling geen extra verdovende zalf wordt aangebracht, een lipinjectie meestal altijd gepaard gaat met een verdoving! Dit is gedeeltelijk te wijten aan de hyaluronpreparaten zelf. De meeste gebruikelijke en hoogwaardige hyaluronzuren bevatten al lidocaïne – een plaatselijk verdovingsmiddel dat na de eerste injectie begint te werken en de lippen verdooft.

Hyaluronzuur is niet eeuwig houdbaar
Ja, het is waar. Het effect van injecties met hyaluronzuur houdt een paar maanden aan, maar niet voor altijd. Er is echter geen reden om te wanhopen: als u regelmatig injecties laat uitvoeren, zal het hyaluronzuur in uw lippen zich opbouwen en de werkzaamheid van de vuller verlengen. Veel drinken heeft ook een positief effect op de duurzaamheid van het hyaluronzuur en zorgt ervoor dat het zich volledig kan ontwikkelen.

Heeft u nog vragen? Onze M1 artsen zullen u graag adviseren. Regel uw gratis persoonlijke consultatie in een M1 centrum van uw keuze.