LIP IDEALEN IN TOOM

Lippen door de eeuwen heen
Het schoonheidsideaal is de laatste jaren steeds weer veranderd. De lippen zijn ook niet gespaard gebleven. Waren vroeger smalle lippen en opvallende lipliner aan de orde van de dag, tegenwoordig is het eerder een volle, sensueel gebogen kusmond die de massa inspireert. We nemen de trends van toen en nu onder de loep.

Toen: de jaren 90 trend
Naomi Campbell brengt make-up aan
Britney droeg het, de Spice Girls sowieso en miljoenen andere vrouwen ook: lipliner! Donkeromrande lippen waren absoluut trendy, vooral in de jaren 90. De regel was: meer is meer! Hoe donkerder de lipliner, hoe stoerder de look.

De trend vandaag
Sinds vorig jaar maakt de trend een comeback in een wat afgezwakte vorm. Het kleine schoonheidshulpje tovert in een handomdraai volle lippen tevoorschijn en zet de toon. In tegenstelling tot toen is de kleurkeuze vandaag iets natuurlijker en wordt hij bij het aanbrengen naar binnen toe gemengd.

Toen: het tijdperk van de lipglosses
Wat was een paar jaar geleden ook een must-have in elke cosmeticatas? Lipgloss! Glans was het schoonheidsgadget bij uitstek en bekoorde in die tijd meestal met opzichtige snoepkleurtjes, een extreem zoete geur en een zeer kleverige textuur.

Vandaag: Comeback van een oude favoriet

Supermodel met lipgloss op haar lippen
Lipgloss beleeft momenteel een kleine opleving. Verschillende make-upgoeroes geven in 2019 weer de voorkeur aan glanzende lippen. Maar deze keer kunnen we het stellen zonder haarlokken die bij de minste windvlaag blijven hangen. De cosmeticabedrijven hebben het product herwerkt. De nieuwe lipglosses die nu op de markt zijn, worden sneller geabsorbeerd en kunnen punten scoren met geweldige verzorgende ingrediënten.

De Kylie Jenner trend
Volle, mooie lippen zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit de schoonheidsindustrie. De absolute koningin van de lippen is, natuurlijk, Kylie Jenner. De 21-jarige weet als geen ander hoe ze met haar volle lippen moet pronken. Het volume en de grote gebogen lijnen heeft ze te danken aan haar schoonheidsdoc, want de lippen van het jongste Kardashian zusje waren niet altijd zo vol. Integendeel: nog maar een paar jaar geleden waren Kylie’s lippen vrij dun.

Met behulp van fillers en een paar ingrepen van haar arts kon zij de vrij kleine mond omtoveren tot een volle kusmond en met deze look heeft zij heel wat vrouwen besmet. Sommige diehard fans hebben zelfs de Kylie Lip Challenge in het leven geroepen – een procedure waarbij de lippen met behulp van een glas of een speciaal ontworpen plumper werden opgezogen en zo opgepompt. Maar men moet hier voorzichtig zijn! Omdat de lol van de lip niet zonder gevaar is. Kneuzingen en zelfs ernstige wonden zijn praktisch voorgeprogrammeerd.

Kylie gaat natuurlijk

Kylie Jenner’s mooie lippen
Kylie wil haar fillers niet helemaal opgeven, maar na de geboorte van haar dochter Stormi vorig jaar verraste de Kardashian-telg iedereen met een veel natuurlijkere look. De gemeenschap is opgewonden!

Als je Kylie’s nieuwe natuurlijke look zelf wilt proberen, moet je kiezen voor een hyaluron injectie. De procedure duurt slechts een paar minuten en is zeer pijnloos. Het resultaat is echter indrukwekkend: volle, mooi gebogen lippen!

Onze M1-artsen geven u graag advies!