CONTROLEER DE VERSCHILLENDE KIN TYPES

Waarom de kin zo belangrijk is

Meer dan alleen een kin: verschillende kinvormen
Als het om ons gezicht gaat, lijken we weinig aandacht te besteden aan één heel speciaal deel van ons lichaam. We hebben het over de kin! In tegenstelling tot de ogen, de neus of de lippen, die zich in het centrum van het gelaat bevinden en dus een essentiële invloed hebben op het algemene uitzicht, speelt de kin, als onderste punt van het gelaat, eerder een secundaire rol. Tenminste, dat is de wijdverspreide opvatting. Maar slechts weinig mensen zijn zich er echt van bewust dat de kin in belangrijke mate bijdraagt tot de modellering van het gehele gezicht. Wij onthullen welke kinttypes er bestaan en hoe ze bijdragen tot de vormgeving van het gezicht.

Vallende kin
Als de kin erg plat is en visueel nauwelijks aanwezig, spreekt men van een terugwijkende kin. Vrouwen en ook mannen die een terugwijkende kin hebben, hebben vaak last van hun kinvorm. De reden hiervoor is dat een terugwijkende kin meestal het hele gezicht onscherp doet lijken en vaak leidt tot een onevenwichtig zijprofiel. Er is echter geen reden om te wanhopen. Injecteren van de kin met hyaluronzuur kan het ontbrekende volume in het gebied van de kin herstellen en de algemene gezichtsverhoudingen in een meer harmonieuze verhouding brengen.

Brede kin
Een brede kin wordt vooral geassocieerd met positieve karaktereigenschappen zoals assertiviteit en wilskracht. Visueel ziet een te brede kin er echter eerder mannelijk en robuust uit. Dit is een doorn in het oog van veel vrouwen. Vooral in verhouding tot de rest van de vrouwelijke gelaatstrekken, lijkt een zeer brede kin al snel buiten proportie. Injecties van hyaluronzuur in de kin kunnen ook helpen. Het gebruikte hyaluronzuur wordt zeer precies tussen het kaakbeen en de opperhuid geïnjecteerd en het volume wordt zodanig opgebouwd dat de te brede kin in een meer gelijkmatige en egale vorm wordt gebracht.

Puntige kin
Een taps toelopende kin wordt als ideaal beschouwd, vooral in Azië. Maar ook in dit land uiten steeds meer vrouwen de wens naar deze speciale kinvorm. Vanuit cosmetisch oogpunt is de toenemende tendens van de puntige kin gemakkelijk te verklaren. Hoewel smaken verschillen, zijn er bepaalde kenmerken die een esthetisch harmonieus gezicht moet hebben. Een taps toelopende en filigrane kin is een van deze kenmerken.

V-vorm als de ideale gezichtsvorm
Waarom? Omdat het bijdraagt tot de zogenaamde V-vorm – de typisch jeugdige gezichtsvorm die gekenmerkt wordt door een smalle kin, strakke gezichtsranden en een hoog wangvolume – en zo een bijzonder vrouwelijk en jeugdig uiterlijk bevordert. De wens voor een spitsere kin kan ook worden gerealiseerd met een hyaluronbehandeling. Dit werkt bijvoorbeeld door holten of kuiltjes in de kin op te vullen en het ontbrekende volume op de nodige plaatsen toe te voegen.