HOE FACIAL SLIMMING WERKT

HOE FACIAL SLIMMING WERKT

Gezichtsvermageringsdieet: Het verlangen naar een slanker gezicht.
We kunnen onze buik in vorm brengen met sport, onze lippen vergroten met hyaluron en onze neus chirurgisch laten verkleinen. Maar hoe zit het met onze algemene gezichtsvorm?

In feite zijn de mogelijkheden om de vorm van het gezicht optisch te veranderen lange tijd beperkt geweest. Gevallen uit Zuid-Korea waarbij patiënten pijnlijke kaakbreuken ondergingen om de vorm van hun gezicht te versmallen, circuleerden als horrorverhalen door de media totdat een veel minder gecompliceerde en zachtere methode in beeld kwam: het minimaal invasief afslanken van het gezicht door middel van een injectie!

Gezichtsafslanking met botulinum toxine
Maar hoe werkt het afslanken van het gezicht zonder operatie precies? Het wondermiddel dat gezichtsvermageringen mogelijk maakt is botulinum toxine! Veel mensen zijn al bekend met botulinumtoxine als rimpelbestrijder, maar slechts weinigen zijn zich bewust van de afslankende werking ervan. Maar het principe is precies hetzelfde! Of het nu wordt gebruikt om de huid glad te maken of om het gezicht kleiner te doen lijken, botulinumtoxine wordt in de spieren geïnjecteerd om ze te ontspannen en te voorkomen dat ze samentrekken.

Dienovereenkomstig wordt botulinum toxine ook geïnjecteerd in een spier voor gezichtsvernauwing. Dit is de kauwspier, in de geneeskunde bekend als de kauwspier. Als deze spier bijzonder uitgesproken is als gevolg van een aanleg of door hoge belasting (bv. tandenknarsen), lijkt de onderkaak verbreed. Het ingespoten botulinum toxine heeft een ontspannend effect dat vergelijkbaar is met het gladstrijken van rimpels en voorkomt dat de spier blijft samentrekken. Als gevolg daarvan vindt een spierafbraak plaats en dus een visuele vermindering van het onderste gezichtsvolume.

Medische voordelen van Masseter behandeling
Zoals reeds aangegeven, kunnen ook mensen die last hebben van tandenknarsen baat hebben bij een Masseter-behandeling. De ingespoten botulinum toxine, die de spier ontspant, stopt ook het ’s nachts samenknarsen van de tanden! Het enige nadeel: het volledige effect van het botulinumtoxine is helaas pas na 14 dagen merkbaar. Het vergt dus een beetje geduld tot het eindresultaat van het afslanken van het gezicht zichtbaar is.

Hebt u nog vragen over gezichtsvermageringsbehandeling of wenst u een vrijblijvend consult met onze ervaren M1-artsen? Maak dan gerust een afspraak voor een gratis consult.