Het botox-dieet voor het gezicht

Een breed gezicht is niet iets dat we altijd kunnen oplossing met gezond eten of veel sporten. Het komt vaak voor dat de kauwspieren extra sterk ontwikkeld zijn. Dit kan bijvoorbeeld komen door het knarsen van de tanden. Hierdoor wordt het gezicht breder en kan het zelfs zo zijn dat je natuurlijke kaaklijn minder zichtbaar is. Vooral door vrouwen wordt juist een smal gezicht vaak als aantrekkelijk beschouwd.

Facial slimming

Gelukkig hebben wij hiervoor een redelijk eenvoudige oplossing, namelijk botulinetoxine! Dit wondermiddel wordt dus niet alleen gebruikt om rimpels te verminderen, maar kan je ook nog eens een smaller gezicht geven. Tijdens de zogenoemde facial slimming behandeling wordt er botox in de kauwspieren geïnjecteerd. Hierdoor kan de spier ontspannen en zal je merken dat deze na 3-4 weken ook kleiner begint te worden, waardoor er een smallere gezichtsvorm ontstaat! De oorzaken voor sterk ontwikkelde kaakspier zijn voornamelijk het knarsen van de tanden en het klemmen van de kaken, maar ook het frequent kauwen van kauwgom kan leiden tot een brede kaak.

Populair in Hollywood

Obwohl diese Behandlung mit Botulinumtoxin aus Südkorea stammt, hat dieser Trend nun auch Hollywood erreicht. Stars wie Shay Mitchell und Olivia Munn sind Beispiele für eine erfolgreiche Gesichtsabnahme.

Gezondheidsvoordelen

Naast het cosmetische voordeel van een smaller gezicht, heeft onze facial slimming behandeling ook gezondheidsvoordelen. Als je last hebt van bruxisme, oftewel tandenknarsen, dan kan dit leiden tot slijtage van de tanden. Daarnaast kun zowel overdag als ’s nachts last ervaren van het klemmen van de kaken wat vaak kan leiden tot spanningshoofdpijn. Met een botoxbehandelingen zijn ook deze klachten verleden tijd!

Met een botoxbehandeling zie je niet direct resultaat. De botulinetoxine heeft namelijk even nodig om zijn werk te doen. Na 14 dagen werkt de botox volledig en zal je merken dat je geen of minder last hebt van tandenknarsen/klemmen van de kaken. Na de 14 dagen zullen de spieren ook kleiner worden, het kan dan nog 1-2 weken extra duren voordat je ook een smallere gezichtsvorm ziet. Heb je na 2 weken het idee dat je nog geen verschil merkt, of dat de werking wel wat sterker mag zijn? Kom dan altijd binnen 2-3 weken terug voor een vervolgafspraak.

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult met een van onze artsen om te zien wat de mogelijkheden voor jou zijn.