Filler voor de kaaklijn – een kleine ingreep met veel voordelen!

Aantrekkelijkheid door opvallende gelaatstrekken

De nieuwe trend in schoonheidsbehandelingen is een uitgesproken kaaklijn, beter bekend als een jawline. Sterren als Kendall Jenner en Bella Hadid lopen voorop en wij willen het ook! Jarenlang werd de kaak-kin lijn van het gezicht onderschat en nauwelijks opgemerkt, maar toch speelt ze een belangrijke rol bij de vormgeving van ons gezicht. Het mooie van deze behandeling is dat ze een groot aantal voordelen met zich meebrengt, zowel voor ouderen als voor jongeren. Bovendien wordt deze omkeerbare behandeling als pijnloos en low-risk beschouwd. Waar wachten we dan nog op?

Maar waarom is iedereen zo gek op kaaklijn contouren op dit moment?
De kaak-kin lijn vormt de overgang van het gezicht naar de hals. Voor sommige mensen is deze overgang natuurlijk gedefinieerd en voor anderen, helaas, is het nauwelijks gedefinieerd. De getroffenen hebben vaak veel last van het gebrek aan contour in dit gebied. Bovendien verliest de huid vanaf de leeftijd van ongeveer 40 jaar haar elasticiteit en begint zij te verslappen. Het gevolg is dat de kaaklijn minder zichtbaar wordt. Er zijn veel anti-verouderingscrèmes op de markt die de huid meer elasticiteit zouden moeten geven, maar geen van deze producten kan voorkomen dat de huid op bepaalde plaatsen verslapt. Met een hyaluron injectie in het gebied van de kaak- kin lijn, wordt dit precies gevormd en wordt het hele gebied strakker gemaakt. Op die manier kunnen ook verslapte wangen en een onderkin gericht worden gecamoufleerd.

Voordat de mogelijkheid bestond om de kaaklijn te laten definiëren door een hyaluron injectie, probeerde men soortgelijke effecten te bereiken met kostbare chirurgische ingrepen. Voor de meeste mensen waren het risico en de moeite echter groter dan het voordeel en daarom is de gedefinieerde kaaklijn pas sinds een paar jaar een van de mega-schoonheidstrends. Door de vooruitgang van de behandelingsmogelijkheden en de medische vooruitgang is deze procedure tegenwoordig een van de zogenaamde lunchpauzebehandelingen. Dit betekent dat u uw kaaklijn gemakkelijk en snel kunt laten verfraaien tijdens uw lunchpauze, en dat u daarna meteen weer helemaal klaar bent voor de samenleving.

Hoe werkt de behandeling van de kaaklijn?
De lijn langs de kaak wordt hoofdzakelijk geïnjecteerd met een stompe canule en een vrij stevig hyaluronzuur. Wat voor velen op het eerste gezicht onaangenaam lijkt, is in feite zeer pijnloos. Dit komt door de zeer fijne naald waarmee het hyaluronzuur wordt geïnjecteerd. Bovendien bevatten de hoogwaardige hyaluronpreparaten die bij M1 Med Beauty worden gebruikt, lidocaïne, dat de te behandelen zone gedurende korte tijd verdooft. Aangezien hyaluronzuur een endogene stof is, wordt het ook door het lichaam afgebroken. Deze afbraak verschild per persoon. In de regel houdt het resultaat echter tussen de 4 en 6 maanden aan. De duurzaamheid kan sterk worden verlengd door herhaalde behandeling van hetzelfde gebied.

Wilt u ook meer definitie in uw gelaatstrekken? Maak dan nu uw afspraak voor een individueel en vrijblijvend consult met een van onze professionele M1-artsen.