FEIT OF NEP – COSMETISCHE CHIRURGIE

FEIT OF NEP - COSMETISCHE CHIRURGIE

Of het nu gaat om borstvergroting, liposuctie of een lift van de bovenste oogleden: de vraag naar cosmetische chirurgie neemt voortdurend toe – maar dat geldt ook voor het aantal critici. De media verspreiden ook vaak onjuiste informatie over de risico’s van cosmetische chirurgie. De vooroordelen die veel mensen tegen dergelijke ingrepen hebben, zijn echter al lang achterhaald, aangezien de methoden en instrumenten van plastische chirurgie de laatste jaren een grote ontwikkeling hebben doorgemaakt. Welke vooroordelen zijn volledig verkeerd en welke hebben misschien een kern van waarheid? We ruimen het op!

Mythe #1: Borstimplantaten barsten en lekken
Waarschijnlijk de meest verbreide mythe over cosmetische chirurgie is dat borstimplantaten kunnen barsten en lekken in het lichaam nadat ze zijn ingebracht; dit is echter niet waar! In het verleden verloren implantaten hun substantie en lekten, maar dit gebeurt nu niet meer! Dankzij de zeer cohesieve siliconengel waarmee borstimplantaten tegenwoordig worden gevuld, is het implantaat zo goed als onverwoestbaar. Zelfs als u door het resistente omhulsel snijdt, lekt de siliconengel niet, omdat deze zeer nauw vernet is en zichzelf als het ware in vorm houdt. De keuze van een specialist die over dergelijke hoogwaardige merkimplantaten beschikt, is dus uiterst belangrijk!

Mythe #2: Liposuctie helpt tegen cellulitis
In tegenstelling tot de wijdverspreide overtuiging dat de oorzaak van cellulitis kleine vetophopingen of overgewicht zijn, ligt de echte oorzaak in de aard en de structuur van het bindweefsel bij de vrouw. Dit wordt ook bewezen door het feit dat zelfs slanke en atletische vrouwen last hebben van cellulitis. Met behulp van liposuctie kan het verschijnsel voor korte tijd worden gestopt door overtollig vet te verwijderen. Dit behandelt echter alleen de symptomen en niet de oorzaak van cellulitis.

Mythe #3: geen cosmetische chirurgie in de zomer
Wanneer is de beste tijd voor een esthetische plastische behandeling? In principe is het altijd mogelijk. Toch gaat het gerucht dat cosmetische chirurgie niet in de zomer mag worden uitgevoerd. Dit is echter niet waar. Als u bijvoorbeeld kijkt naar landen als Brazilië, waar altijd warme temperaturen heersen, zult u merken dat er geen waarheid schuilt in dit gerucht, omdat daar anders geen cosmetische chirurgie zou kunnen worden uitgevoerd. Warme temperaturen hebben geen invloed op het resultaat van de operatie of op de wondgenezing daarna.

Mythe #4: U kunt geen borstvoeding geven met borstimplantaten
Veel vrouwen zijn bang dat ze met een implantaat geen borstvoeding zullen kunnen geven. Dit is echter onterecht, aangezien u na een borstvergroting nog steeds borstvoeding kunt geven. Het is echter belangrijk om de chirurg vóór de behandeling te vertellen over de eventuele kinderwens, zodat een behandelingsmethode kan worden gekozen die later de borstvoeding niet in de weg staat. Om de borstklier ongemoeid te laten voor de melkproductie, is het raadzaam het implantaat in te brengen via de plooi onder de borst in plaats van het te bereiken via de tepel. Soms verandert de borst wanneer u borstvoeding geeft, maar dit heeft geen invloed op het implantaat: het blijft op zijn plaats zitten.

Mythe #5: Cosmetische chirurgie is verslavend
Een beetje hier, een beetje daar” – vanaf welk punt kan een schoonheidsbehandeling echt verslavend werken? Zoals met alle dingen in het leven, zijn er negatieve voorbeelden: Ook op het gebied van esthetische plastische behandelingen zijn er mensen die het gewoon niet kunnen laten en zich tot op het punt van onherkenbaarheid laten behandelen. Volgens deskundigen is er echter een groot verschil tussen het ondergaan van cosmetische chirurgie ter verbetering van het welzijn en het volledig vernieuwen van het uiterlijk. Dus: geen reden tot paniek! Slechts 10% van de mensen die voor cosmetische chirurgie kiezen, raken in een echte schoonheidswaanzin.

Als ook u geïnteresseerd bent in een esthetische plastische behandeling, laat u dan gerust adviseren door onze gespecialiseerde M1-artsen in een vrijblijvend consult!