MOET SCHOONHEID EEN GEHEIM ZIJN?

MOET SCHOONHEID EEN GEHEIM ZIJN?

Cosmetische chirurgie of zelfs minimaal invasieve behandelingen met hyaluronzuur of spierverslappers worden vandaag de dag nog steeds kritisch bekeken. Uitspraken als Wie naar een schoonheidsspecialist gaat, is ijdel en krijgt er toch spijt van, want er gaat altijd wel iets mis” zijn hier niet ongewoon. Hoewel er veel vrouwen zijn – waaronder beroemdheden – die operatief vergrote borsten hebben, stuiten cosmetische chirurgie en schoonheidsbehandelingen nog steeds op afwijzing. Waarom esthetische behandelingen door velen helaas nog steeds als een taboe worden beschouwd en welke vooroordelen er zijn, onthullen wij in het volgende!

Vooroordelen terzijde

Kleine esthetische correcties, zoals het bleken van tanden, het laten piercen van de oren of het verven van grijs haar, worden door de maatschappij volledig aanvaard. Vooroordelen ontstaan meestal pas als mensen je vertellen dat ze “iets hebben laten doen”. Deze vooroordelen tegen schoonheidsprocedures komen voort uit de vaak overdreven en onnatuurlijke voorbeelden uit de wereld van de beroemdheden. De lijst van negatieve voorbeelden is hier helaas lang en heeft vaak een afschrikkend effect op het grote publiek.

Minder is meer

Ondertussen komen veel cliënten naar ons toe met de wens voor een natuurlijk resultaat. De keuze van een gespecialiseerde arts is dus uiterst belangrijk. Ervaren artsen weten precies hoe ze met de wensen van hun cliënten moeten omgaan om het resultaat te bereiken dat past bij het gezicht van de persoon. Verschijnselen zoals ” gespoten lippen ” of ” bevroren gezichten ” kunnen worden vermeden door een ervaren arts te kiezen die de geavanceerde injectietechnieken beheerst.

Meer begrip voor schoonheidsbehandelingen

Naast de esthetische aspecten die voor velen de reden zijn voor een schoonheidsbehandeling, kan een bezoek aan de schoonheidsspecialist ook een medische oorzaak hebben. Veel mensen kunnen van hun lichamelijke kwalen, zoals ’s nachts tandenknarsen, hoofdpijn door migraine of hevig zweten, worden verlost door esthetische behandelingen. Injecties met spierverslappers kunnen verlichting brengen bij al deze aandoeningen, mits correct gebruikt.

Een andere reden voor een bezoek aan een cosmetisch arts kan psychologische stress zijn. Zo lijden veel mensen aan een verminderd gevoel van eigenwaarde omdat zij ontevreden zijn over hun eigen lichaam. Veel vrouwen zijn bijvoorbeeld niet tevreden met de grootte van hun eigen borsten. Dit kan negatieve effecten hebben op de psyche: Depressie kan veroorzaakt worden of een algemene angst om de voordeur uit te gaan. Chirurgie kan het gevoel van eigenwaarde van de getroffen vrouwen herstellen en hen zo een betere levenskwaliteit garanderen.

Openheid is de sleutel

Schoonheidsschande moet stoppen! Naast het feit dat zelfs beroemdheden als Sarah Jessica Parker, Kaley Cuoco of Sylvie Meis nu openlijk over hun schoonheidsbehandelingen praten en er ook tevreden over zijn, praten mensen ook steeds vaker over schoonheidsbehandelingen op sociale netwerken. Het feit dat niet alleen vrouwen maar ook mannen regelmatig gebruik maken van esthetische behandelingen toont ook aan dat de vooroordelen van de maatschappij gedeeltelijk op achterhaalde feiten zijn gebaseerd.

Naar onze mening mag niemand worden veroordeeld omdat hij kleine optimalisaties bij zichzelf heeft laten uitvoeren om zich beter over zichzelf te voelen. Evenzo zouden mensen met lichamelijke of psychische aandoeningen zich niet ten overstaan van de samenleving hoeven te schamen als zij hun levenskwaliteit willen verbeteren met behulp van plastische en esthetische chirurgie. Uiteindelijk is het belangrijkste dat we onszelf plezieren en niet de maatschappij. Voor een consultatie staan onze ervaren M1-artsen altijd tot uw beschikking!”