5 FEITEN OVER ONZE LIPPEN!

"Lippen Wat ik garandeer dat je niet wist over hen!"

Lippen zijn een belangrijk deel van het menselijk gezicht. We hebben ze nodig om te praten als we eten en, natuurlijk, om te kussen. Zonder onze lippen zou ons gezicht er ook heel vreemd uitzien. Maar er is nog zoveel meer te weten over onze lippen. Wij hebben vijf verbazingwekkende feiten voor u uitgezocht waarvan uw mond zeker open zal vallen.

#1 Lips helpt je een partner te kiezen
Zoenen zonder lippen is onmogelijk. Sommige wetenschappers geloven dat kussen een sleutelrol speelt bij de partnerkeuze. Hier, door je lippen op elkaar te doen, komen potentiële partners dicht genoeg bij je eigen lichaam om biologische informatie uit te wisselen. Op die manier kunnen zowel de lichaamsgeur als de feromonen van de ander worden waargenomen. Vrouwen geven de voorkeur aan de geur van mannen wier immuunsysteem anders is dan dat van henzelf.

#2 Meer is meer
Als het erom gaat het andere geslacht aan te trekken, speelt de grootte van de lippen voor velen een belangrijke rol. Vooral mannen geven de voorkeur aan vrouwen met grote en volumineuze lippen. Omgekeerd geven vrouwen de voorkeur aan mannen met middelgrote lippen.

#3 Rode lippen kunnen je rijk maken
Het dragen van rode lippenstift maakt vrouwen aantrekkelijker voor mannen, omdat het gezicht van een vrouw er sensueler uitziet. Het dragen van rode lippenstift kan letterlijk lonen voor vrouwen, zo blijkt uit een studie uit Frankrijk: sociologen ontdekten dat serveersters die rode lippenstift dragen meer fooi krijgen – maar alleen van mannelijke klanten. De rode lippenstift van de serveersters had geen effect op de vrijgevigheid van de vrouwelijke klanten.

#4 Bloed is de reden voor de rode kleur van de lippen
De huid van de lippen is dunner dan die op andere delen van het lichaam en bestaat uit drie tot vijf cellagen in plaats van 16. Door de dunnere huid zijn de bloedvaten eronder beter te zien. Daarom zijn onze lippen roder dan de rest van de huid. Dit effect is meer uitgesproken bij mensen met een lichte huidskleur dan bij mensen met een donkerdere huidskleur.

#5 De lippen worden smaller met de leeftijd
De lippen krijgen hun vorm deels van collageen. Naarmate het lichaam ouder wordt, produceert het minder van dit belangrijke eiwit, waardoor de lippen aan volume beginnen te verliezen. Een andere factor die bijdraagt tot volumeverlies van de lippen is ultraviolet licht van de zonnestralen. Daarom mag zonnebescherming ook niet achterwege worden gelaten op de lippen. Als de lippen reeds aan volume hebben ingeboet, ingevallen zijn of zelfs rimpels vertonen, kan een behandeling van de lippen met hyaluronzuur worden overwogen. De lichaamseigen stof hyaluron wordt met een fijne naald in de lippen geïnjecteerd. De beweging en het gevoel van de lippen worden niet aangetast en de natuurlijke vorm kan behouden blijven.

Onze artsen adviseren u graag in een uitgebreid consult over alle injectietechnieken en producten voor lipvergroting met hyaluronzuur!