Facial Slimming: het verlangen naar een smaller gezicht

Zo werkt afslanken in het gezicht

We kunnen onze buik vorm geven door te oefenen, onze lippen vergroten met hyaluronzuur en onze neus operatief verkleinen. Maar hoe zit het met onze hele gezichtsvorm?

In feite waren de mogelijkheden om de vorm van het gezicht visueel te veranderen lange tijd beperkt. Gevallen uit Zuid-Korea, waarin patiënten pijnlijke kaakfracturen ondergingen om de gezichtsvorm te verkleinen, circuleerden als horrorverhalen door de media. Totdat een veel ongecompliceerde en zachtere methode in zicht kwam: een minimaal invasieve vernauwing van het gezicht door middel van Botulinumtoxine!

Afslanken in het gezicht met botulinumtoxine

Maar hoe werkt gezichtsvernauwing precies zonder een operatie? Het wondermiddel dat het mogelijk maakt is botulinumtoxine! Het actieve ingrediënt is bij velen al bekend als een rimpelverwijderaar, maar slechts enkele hebben een afnemend effect. Het principe is precies hetzelfde! Want of het nu gaat om het gladstrijken van de huid of om het gezicht smaller te maken: botulinumtoxine wordt in de spieren geïnjecteerd om ze te ontspannen en te voorkomen dat ze samentrekken.

Zo wordt botulinumtoxine ook in een spier geïnjecteerd zodat het gezicht wordt vernauwd. Dit is de kauwspier die in de geneeskunde bekend staat als masseterspier. Als dit bijzonder uitgesproken is tijdens aanleg of als gevolg van hoge spanning (bijvoorbeeld door tandenknarsen), lijkt de onderkaak breder. Het geïnjecteerde botulinumtoxine heeft een ontspannend effect dat lijkt op het gladstrijken van rimpels en voorkomt dat de spier verder samentrekt. Als gevolg hiervan wordt de spier afgebroken en dus een optische vermindering van het lagere volume van het gezicht.

Medische voordelen van masseterbehandeling

Zoals eerder aangegeven kunnen ook mensen die last hebben van tandenknarsen baat hebben bij de behandeling van de kauwspieren. Het geïnjecteerde botulinumtoxine, dat de spier ontspant, voorkomt ook dat de tanden ’s nachts tegen elkaar wrijven! Het enige nadeel: het volledige effect van botulinumtoxine is pas na 14 dagen te vernemen. Er is dus wat geduld voor nodig om het eindresultaat van de gezichtsvernauwing te zien.

Heeft u nog vragen over afslanken in het gezicht of wilt u vrijblijvend worden geadviseerd door onze ervaren M1-artsen? Maak dan een afspraak voor uw gratis consult.