Botox-behandeling voor mannen

Gaan of niet gaan? Rimpels bij mannen

Vreugde, woede, zorgen, te weinig slaap: het leven laat sporen achter die ook vanaf een bepaalde leeftijd op het gezicht verschijnen. Om zo lang mogelijk een jonge en frisse uitstraling te behouden, vertrouwen veel mensen op esthetische behandelingen met Botox. Antiveroudering met behulp van botulinetoxine is vooral populair bij vrouwen, maar steeds meer mannen kiezen ook voor het actieve ingrediënt om vervelende rimpels te verwijderen. Je zorgen maken over je eigen uiterlijk is tenslotte geen geslachtskenmerk.

Botulinumtoxine tegen expressielijnen

Omdat expressielijnen vaak worden veroorzaakt door spierspanning en de spierkracht en -massa vaak hoger zijn bij mannen dan bij vrouwen, is het niet verwonderlijk dat de eerste rimpels eerder bij mannen verschijnen dan bij vrouwen. Een injectie met Botox kan bepaalde delen van het gezicht tijdelijk gladstrijken, zoals het voorhoofd, fronslijnen of kraaienpootjes. Om een ​​langdurig effect te bereiken, moet de behandeling met regelmatige tussenpozen worden herhaald.

Medicinale voordelen van botulinumtoxine

Botulinumtoxine wordt niet alleen op esthetisch gebied gebruikt, het actieve ingrediënt kan ook helpen bij bepaalde medische problemen. Zo kan overmatig zweten bijvoorbeeld worden voorkomen door botulinumtoxine te injecteren in de oksel . Wanneer botulinumtoxine wordt geïnjecteerd in het gebied van de kauwspier, voorkomt het tandenknarsen ’s nachts (bruxisme) en het kan ook helpen bij bepaalde soorten migraine.

Zodra de botox begint te werken, houdt het effect enkele maanden aan. De duur en het effect verschillen van persoon tot persoon en moeten individueel worden besproken met een van onze ervaren M1-artsen in een gedetailleerd consult.