Dit helpt echt tegen de zwelling na de injectie

Blog: 3 tips om zwelling na injecties te verminderen

Drie methoden om zwelling na injecties te verminderen
Zwelling na injecties kan direct na de behandeling optreden en kan leiden tot een gevoel van benauwdheid – een bijwerking die veel patiënten als oncomfortabel of vervelend ervaren. Hoewel zwelling na injecties bijna onvermijdelijk is, zijn er enkele tips en trucs om de mate van zwelling te minimaliseren en een snellere genezing op gang te brengen.

Voorbereiding is het allerbelangrijkste: geen alcohol voor de injecties
Een glas wijn voor je behandeling om je zenuwen te kalmeren? Geen goed idee. In feite zou je ten minste 24 uur voor je behandeling geen alcohol moeten nuttigen. De reden? De consumptie van alcohol leidt tot het vasthouden van water in het gezicht en bevordert zo de zwelling na de injectie.

Ice, Ice, Baby! Je huid koelen na de behandeling
Na je injecties geven onze M1-artsen je meestal een koelpack mee, die je enkele minuten zachtjes op de behandelde zone dient te leggen om de zwelling te verminderen. Het verkoelende effect zal er uiteindelijk voor zorgen dat de bloedvaten zich vernauwen, waardoor de zwelling in het gewonde weefsel afneemt. Maar wees voorzichtig. Zorg er bij het koelen voor dat het cold pack of ijs niet direct in contact komt met je huid, maar wikkel het in een dun gaasje.

Laat het niet heet worden: Blijf uit de buurt van de hitte!
Na de injectie dien je jezelf rust en ontspanning te gunnen – een dagje in de spa met whirlpool en sauna is echter taboe. Blootstelling aan extreme hitte of sporten na de injecties zal zwelling bevorderen en kan zelfs een negatief effect hebben op de resultaten. Ook de consumptie van erg warm eten of drinken, zoals soep of thee, is vlak na een behandeling afgeraden, om onnodige risico’s te vermijden.

Wil je ook injecties? Onze ervaren M1-artsen geven je graag advies.