Bunny Lines, Strawberry Chin & Gummy Smile

Blog: De onbekende Beauty treatments

Steeds weer krijgen we vragen over de behandelingen van Bunny Lines, Strawberry Chin en Gummy Smile. Veel mensen zijn gewoon niet bekend met deze termen, en dat is precies waarom wij ze nu willen verduidelijken.

Bunny Lines oftwel, neus rimpels
Ze verschijnen meestal bij het lachen en praten op de vleugels van de neus. Hoewel de term bunny lines nogal schattig klinkt, zijn ze meestal erg hinderlijk voor de betrokken personen. Deze rimpels kunnen tot enkele centimeters lang worden en een negatief effect hebben op de hele gezichtsuitdrukking. Net als fronsrimpels doen ze ons er oud en slechtgehumeurd uitzien. Maar wat kan er aan gedaan worden? Door het gebruik van anti-aging producten, kunnen de rimpels op de neus worden verminderd, maar niet volledig weggewerkt. In dat geval is een behandeling met een spierverslapper een doeltreffende manier om de rimpels op de neus glad te strijken. Spierverslappers worden op specifieke punten in de neus geïnjecteerd om de huid er frisser en jonger te doen uitzien.

Aardbeien kin of stoeptegel kin
Dit is de naam die wordt gegeven aan een huidverandering op de kin die zichtbaar is, zelfs bij een ontspannen kin. Dit soort structurele verandering van de kin kennen sommigen misschien van opstandige kinderen die, als ze huilen, de kin spieren aanspannen om dit tot een bloemkoolachtig oppervlak te maken. Aardbeien kin komt echter vooral voor bij vrouwen boven de 40 jaar, bij wie dit veranderde huidoppervlak zelfs in ontspannen toestand zichtbaar is. Maar wat kan effectief helpen om de oneffen huid weer glad te krijgen? De oplossing is een injectie met een spierverslapper. Dit ontspant de spier die verantwoordelijk is voor de rimpels en voorkomt dat deze samentrekt. Zo ontstaan er geen nieuwe rimpels en worden de reeds bestaande rimpels door de geïnjecteerde substantie weer gladgestreken.

Gummy smile of ook wel tandvlees glimlach
De naam van dit impopulaire fenomeen zegt het eigenlijk al. Een gummy smile betekent dat een groot deel van het tandvlees zichtbaar wordt wanneer men lacht. De oorzaak hiervan is meestal een te sterk ontwikkelde hefspier die de bovenlip bij het lachen meer omhoog trekt, zodat veel van het tandvlees zichtbaar is. Veel van de getroffenen voelen zich daardoor geremd bij het lachen. In dit geval is behandeling met spierverslappers een optie om de tandvleeslach optisch te verminderen. Maar hoe werkt de behandeling? Spierverslapper wordt in de bovenlip geïnjecteerd om de opwaartse kracht te verminderen van de spier die verantwoordelijk is voor de glimlach op het tandvlees.

Bij alle drie de bovenstaande behandelingen wordt het werkzame bestanddeel spierontspanner geïnjecteerd.Het volledige effect treedt op in ongeveer 2 weken na de behandeling en houdt tussen de 3 tot 4 maanden aan. Deze behandelingen kunnen worden herhaald als het effect begint af te nemen. Onze ervaren M1-artsen geven u graag advies tijdens een individueel consult.