PIMP MIJN INSTAGRAM FOTO

Hoe je je Insta foto kunt pimpen

Mooi zijn als een Instagram model?!
Mooie gezichten die dromerig naar de open zee staren, lippen bedekt met lipgloss die sensueel glinsteren in een selfie, en vlekkeloze lichamen die vakkundig op de passagiersstoel van een luxe auto hangen – dat is waarschijnlijk de beste manier om het trendy social media-platform Instagram te omschrijven. Wat we vroeger alleen kenden uit de glossy’s van de mode- en schoonheidswereld is nu ons dagelijks leven binnengedrongen – althans de virtuele versie ervan.

Want Instagram staat niet voor niets bekend als de speeltuin voor de mooie, vlekkeloze en perfecte van – let op – normale mensen! Het perfecte gezicht dat ons op een Instagram-foto toelacht, is niet langer dat van een beroemd model, maar vaak dat van een oud-klasgenoot, een medestudent of zelfs de vervelende buurman uit het huis naast ons.

Maar wat maakt de Instagram-wereld met al zijn zogenaamde virtuele Instagram-modellen nu precies zo aantrekkelijk? En waarom willen echte mensen op hun virtuele tegenhangers lijken?

Het leven van een Instagram-model: meer schijn dan werkelijkheid
Dit moet van tevoren worden gezegd: Bijna alles wat op Instagram wordt gepresenteerd, vindt plaats onder één groot leidend principe: Ensceneren! Veel van de reclamecatalogus-achtige foto’s zijn hard werk en het resultaat van een combinatie van een brede bloemlezing van tips en trucs. Het spontane kiekje op het strand, waarop een schijnbaar smetteloze vrouw dromerig naar de zonsondergang staart, terwijl de juiste zeebries vrij willekeurig door haar licht golvende strandhaar” waait, is dus vaak niet zo spontaan als het op het eerste gezicht lijkt.

Dit is hoe het Instagram kiekje werkt!
Maar hoe maak je van je oude familiefoto’s met wallen onder je ogen, vet op je heupen en een rommelige flat op de achtergrond echte Instagram eyecatchers? We zullen je vertellen wat er echt toe doet als het gaat om “Pimp mijn Instagram foto”!

1. lange Instagram benen liggen
Dijen die aan elkaar kleven, lijken op foto’s vaak breder dan ze in werkelijkheid zijn. Als je je ene been voor het andere zet of je dijen licht buigt als je ligt, laat je je benen niet alleen smaller lijken, maar ook langer.

2. altijd aan het langste eind van de stok zitten
Dezelfde regel kan ook worden toegepast op de armen! Een arm die in de heupen is gestoken, is optisch gestrekt en ziet er vaak veel slanker uit dan een arm die gewoon naast het lichaam bungelt.

3. verwijder de eendenkop van het gezicht!
De dagen van de glorieuze duckface zijn voorbij. Maar dat wil niet zeggen dat we niets geleerd hebben van de eendachtige kusmond. Sterker nog, lippen die op een selfie licht gebobbeld zijn (met mate graag!) lijken bijzonder vol en sensueel. Wie niet van nature gezegend is met volle lippen en ook geen zin heeft om zijn lippen te laten opsmukken met lipfillers, kan gerust aan de slag! Door je lippen lichtjes op de palm van je hand te laten rusten, kun je ze een lief pruillipje geven! Lipboosters geven de lippen ook op natuurlijke wijze meer volume en zetten ze perfect af voor de Instagram-foto!”