Neuscorrectie zonder operatie

Blog: Nosejob to go

Een kleine ingreep met een groot effect!
Een chirurgische neuscorrectie is een van de meest voorkomende plastisch-esthetische ingrepen in Duitsland. Een chirurgische ingreep is echter niet altijd nodig. In toenemende mate worden ook fillers (hyaluronzuur) gebruikt voor de neuscorrectie, waarmee de gewenste neusvorm eveneens zeer goed kan worden bereikt. Tijdens het injecteren van de neus kunnen er tot drie verschillende effecten worden bereikt. Afhankelijk van het gewenste resultaat kan met een neuscorrectie zonder operatie de neusbult optisch worden gecamoufleerd, de neusrug worden versmald of een ingevallen neustip worden gelift.

Behandelingsgebieden van de neus
Getroffen personen hebben meestal erg veel last van hun neusbult. Een neusinjectie kan bijdragen tot een minimaal invasieve correctie van de neus die beter overeenstemt met het gezicht van de klant. Het doel van de behandeling met hyaluronzuur is het gebied rond de bult van de neus op te vullen en deze zo optisch recht te trekken. Daartoe kan hyaluronzuur zowel voor als achter de bult worden geïnjecteerd. Een te sterk naar beneden hellende neuspunt wordt door de personen zelf echter ook vaak als storend ervaren, omdat de vorm en de stand van de neus het aangezicht in belangrijke mate bepalen. Bovendien kan een te scherpe hoek tussen neus en lip de ademhaling belemmeren. Een neuscorrectie met hyaluronzuur kan hier helpen om de afstand tussen de lippen en de brug van de neus weer te vergroten. Het liften van de punt van de neus zorgt dus niet alleen voor een esthetisch positieve verandering, maar kan ook de ademhaling verbeteren.

Quick Facts: Neuscorrectie zonder operatie
Voor het injecteren van de neus wordt meestal een relatief stevig hyaluronzuur gebruikt. De behandeling is vrijwel pijnloos op een kleine pijnlijke prik na. Indien gewenst kan vooraf een verdovende crème worden aangebracht. De behandeling duurt ongeveer 15 minuten en daarna ben je meteen weer helemaal functioneel. Het resultaat duurt in het begin meestal 3 tot 6 maanden. Deze periode wordt echter verlengd bij elke volgende behandeling in dezelfde regio. Na een injectie in de neusstreek dient er in het bijzonder op worden gelet dat de neus gedurende ten minste 2 weken niet wordt blootgesteld aan enige druk, zoals een bril, zonnebril of duikbril.

Indien je ontevreden bent over de vorm van jouw neus, regel dan nu jouw individuele consult met onze ervaren M1-artsen.