Let’s talk about lips

let´s talk about lips

Sensuele lippen die je uitnodigen om te zoenen – wie vind het niet mooi? Immers, de magie van mooie lippen werd niet alleen erkend sinds de opkomst van de Kardashians-media. In feite vonden de eerste officiële lipvergrotingen al plaats in de jaren zestig – in die tijd met vloeibare siliconen, die de onaangename eigenschap hadden “rond te dwalen” en zich gelukkig via de mondhoeken in de wangen en richting de kin verspreidden.

Gelukkig is er tegenwoordig een hoge standaard op het gebied van lipinjecties, die veilige esthetische chirurgie met relatief weinig bijwerkingen mogelijk maakt. Maar ondanks de grote ontwikkelingen op het gebied van lipbehandeling, brengt geen enkel onderwerp zoveel mythen, meningsverschillen en paradoxen met zich mee als lipinjectie. We laten zien wat echt iedereen moet weten over esthetische lipbehandeling.

Botox is de dood van hyaluron

Als de term lipinjectie wordt gebruikt, dan blijft dit meestal niet lang: “Ik begrijp echt niet waarom alle botox in de lippen kan worden geïnjecteerd!” – Nou, wij ook niet! Omdat om precies te zijn, niemand Botox in de lippen injecteert. Het liposuctie-effect van hyaluronzuur is alleen geschikt voor lipinjectie. Hier is een kleine gids:

Botulinumtoxine: ontspant de spieren en wordt daarom voornamelijk gebruikt om rimpels glad te strijken.

Hyaluronzuur: heeft een opvullend effect en kan daarom worden gebruikt als “vulmiddel”.

Opblaasbare bootlippen – de dinosaurussen onder de geïnjecteerde lippen

We moeten toegeven: zogeheten opblaasbare bootlippen (immens volumineuze en ongedefinieerde lippen die op een opblaasboot lijken) zijn in het verleden vaker gezien. Veel beroemdheden gingen voor de opblaasbootvariant en moesten veel gemene reacties verdragen. Het “oppompen” van de lippen van toen is niet meer te vergelijken met de huidige lipinjecties: de volumetoename van de lippen speelt zeker nog steeds een grote rol, maar wordt niet gezien als de enige garantie voor een mooi en harmonieus resultaat. Andere belangrijke elementen zoals de juiste samenhang van contouren en een uitgebalanceerde verhouding tussen boven- en onderlip zijn verwerkt in de esthetische modellering van de lippen en zorgen voor de perfecte sensuele mond. 

De pijn van lipinjectie is relatief gering

Voordat we het hebben over het ietwat lelijke onderwerp ‘pijn’, willen we er natuurlijk op wijzen dat de perceptie van pijn van persoon tot persoon verschilt en nauwelijks kan worden gegeneraliseerd. Desalniettemin zijn we ons er steeds meer van bewust dat veel van onze klanten het pijnniveau van lipinjecties over het algemeen overschatten. Want wat velen niet weten: ook al wordt er geen extra verdovende zalf aangebracht voor de behandeling, een lipinjectie vindt meestal altijd plaats onder verdoving! Dit is onder andere op de hyaluronpreparaten zelf. De meest voorkomende en hoogwaardige hyaluronzuren bevatten al lidocaïne – een lokaal anestheticum dat na de eerste punctie werkt en de lippen verdooft.

Hyaluronzuur gaat niet eeuwig mee

Ja het is waar. Het effect van een injectie met hyaluronzuur houdt enkele maanden aan, maar niet voor altijd. Er is echter geen reden om te wanhopen: iedereen die regelmatig een injectie neemt, zorgt ervoor dat het hyaluronzuur in de lippen zich ophoopt, waardoor de effectiviteit van de vulling wordt vergroot. Zelfs een hoge drinkhoeveelheid heeft een positief effect op de houdbaarheid van hyaluronzuur en zorgt ervoor dat het zich volledig kan ontwikkelen.

Heeft u nog vragen? Onze M1-artsen adviseren u graag. Regel uw gratis en persoonlijk advies in een M1-specialistcentrum naar keuze.