Waarom een ​​wenkbrauwlift het gezicht er jaren jonger laat uitzien

browlift

In het verleden werden ze ofwel verwaarloosd of “geplukt” – tegenwoordig worden ze meer dan ooit gekoesterd en verzorgd. We hebben het over wenkbrauwen! Wat voor de onervarene gewoon harige onruststokers boven de ogen zijn, is het voor de kenner, iets zoals de fotolijst van een schilderij. Als de wenkbrauwen te diep zijn of doorzakken, heeft dit invloed op de hele gezichtsuitdrukking.

BAD BROW DAY

De wereld van wenkbrauwen is fascinerend en veelzijdig! Omdat wenkbrauwen lang meer waren dan alleen wenkbrauwen. In plaats daarvan onderscheidt men zich tegenwoordig onder andere tussen volle, dunne, bossige, hoekige, gebogen, rechte, ronde of verzonken wenkbrauwen. Deze laatste zijn voor veel mensen een gruwel. Want hoewel een hoge en mooi gebogen wenkbrauwboog het gezicht er wakker, vriendelijk en jeugdig uit laat zien, veroorzaken verzonken wenkbrauwen eerder een vermoeide, verdrietige en zelfs chagrijnige gezichtsuitdrukking. Bovendien zijn verlaagde wenkbrauwen in veel gevallen niet alleen een puur esthetisch probleem: als de wenkbrauwen te veel vallen, kunnen ze een oncomfortabele druk op de ogen uitoefenen en het gezichtsveld belemmeren.

BROW LIFTING

Dus wat te doen om het oog van de extra last te bevrijden? Of het nu gaat om een ​​schoonheidsfoutje of een medisch probleem – een klassieke wenkbrauwlift met botox kan de situatie snel verhelpen en er snel frisser uit laten zien. In de esthetische geneeskunde wordt tillen met botox beschouwd als een vrij kleine ingreep zonder downtime, maar met groot effect. Om de wenkbrauwen op te tillen, wordt botox rechtstreeks in de spieren geïnjecteerd die verantwoordelijk zijn voor het laten zakken van de wenkbrauwen, waardoor ze ontspannen worden. Wat paradoxaal klinkt, werkt perfect! Omdat de ontspanning van de spieren die verantwoordelijk zijn voor de verlaging de trekkracht van de voorhoofdspieren vergroot, waardoor de wenkbrauwen omhoog gaan en het gewenste liftende effect optreedt.

De wenkbrauwen kunnen enkele millimeters worden opgetrokken. Zelfs sterke asymmetrieën kunnen gemakkelijk worden gecompenseerd door wenkbrauw optillen. Een groot pluspunt van tillen met Botox: de behandeling duurt slechts een paar minuten en geen downtime. Het duurt meestal maximaal twee weken voordat het volledige effect optreedt.

DE DAG NA DE BROW LIFT

Na de procedure zijn kleine bijwerkingen in de vorm van een lichte roodheid, striemen en blauwe plekken normaal. Deze verdwijnen echter uiterlijk twee dagen na de behandeling weer. Het is echter belangrijk dat het hoofd na de behandeling minimaal vier uur rechtop blijft staan. Het aanbrengen van make-up moet ook op de dag van behandeling worden vermeden. Daarnaast zijn sauna’s, solariumbezoeken en intensief zonnebaden minimaal een week na de behandeling taboe.

Heeft u ook last van verlaagde wenkbrauwen? Onze ervaren M1-artsen adviseren u graag individueel in een gratis consult.