DE VIJF OPVUL FOUTEN

Welke fouten je moet vermijden

Vijf vuller fouten die niemand zou moeten maken als het gaat om hyaluron behandeling.
In het tijdperk van de Kardashians en de Hadids zijn fillers en botox bijna gemeengoed geworden. Maar ook al zijn de moderne wapens van de esthetische geneeskunde minimaal invasieve ingrepen om het uiterlijk te verfraaien, toch zijn er ook voor deze schoonheidsbehandelingen enkele belangrijke gedragsregels waaraan men zich dient te houden. Vandaag leggen we uit welke Vijf Opvul Fouten je nooit moet maken!

FFF #1 – De lijdensweg van de keuze
De vergunning om te injecteren – onze gediplomeerde M1 artsen hebben die allemaal. En dat is een goede zaak! Het injecteren vereist immers een precieze kennis van de structuur van de huidlagen, het verloop van de bloedvaten en zenuwbanen, en de plaatsing van de individuele spierstrengen in het te behandelen gezichtsgebied. En dit is het begin. De beslissing ligt uiteindelijk bij u, maar aangezien alleen een goed opgeleide arts meestal over de nodige knowhow beschikt, raden wij altijd een behandeling door een arts aan.

FFF #2 – Dat is ziek!
Ziek komen opdagen voor een hyaluron behandeling? Een absolute no-go! Zelfs een minimaal invasieve ingreep is nog steeds een ingreep in het lichaam. Om ervoor te zorgen dat het lichaam de hyaluronbehandeling optimaal kan verwerken, is het echter belangrijk dat het immuunsysteem wordt versterkt en niet bezig is met het genezen van een nieuwe infectie. Overigens is de situatie vergelijkbaar bij het gebruik van bepaalde medicijnen of het drinken van alcohol. Hier geldt de vuistregel: minstens twee weken voor een hyaluronzuurbehandeling moeten antibiotica en cortisone worden vermeden, en op de dag van de behandeling moet het wijnglas plaats maken voor de fles water.

FFF #3 – Het is niet altijd de mix die het verschil maakt
Een feit dat vaak nieuw is, zelfs voor echte hyaluronzuur professionals: hyaluronzuur producten moeten niet gemengd worden! In het ergste geval kan dit leiden tot wisselwerkingen in het lichaam. Een hyaluronbehandeling met een bepaald hyaluronproduct is dus altijd iets dat vastligt voor de toekomst. Als u bij het lezen van deze regels enige bindingsangst voelt, kunt u opgelucht ademhalen. Na zes maanden wachten is zelfs de reeds voorbehandelde gezichtszone klaar voor een nieuwe start met een ander hyaluronproduct.

FFF #4 – Inzicht is het beste zicht
Een hyaluronbehandeling moet goed gepland worden, zoveel is zeker. Toch is het belangrijk om wat speling toe te staan als het op hyaluron behandeling aankomt. Want ook al is de procedure van deze schoonheidsbehandeling betrekkelijk gestandaardiseerd, elke behandeling wordt individueel op de cliënt afgestemd. Volg dus het advies en de tips van uw arts op en vraag u niet langer af waarom uw behandeling niet precies zo kan zijn als die van uw beste vriend.

FFF #5 – Zoete dromen
Na een succesvolle hyaluron behandeling is het gewoon het beste om te slapen! Niet echt. Want voor de meeste mensen geldt, zowel op de dag van de behandeling als ’s nachts: wees voorzichtig! Een verkeerde slaaphouding kan een negatief effect hebben op het resultaat. Vooral voor kininjecties is het belangrijk dat u op uw rug slaapt om te voorkomen dat het pas geplaatste hyaluronzuur verschuift.

Heeft u nog vragen over een hyaluronzuurbehandeling? Onze M1 artsen zullen u graag adviseren.